Poliitik Kristiina Ojuland ning tema mõtte,- partei- ja elukaaslane Raimo Kägu näitavad oma põhjarannikul asuvat häärberit, kuhu seni pole avalikkusel piiluda lubatud.

«Neeme jõudes keerake paremale, metsateele, ja siis sõitke otse, kuni tuleb ette kiviaed. Selle taga asub meie tagasihoidlik maja,» juhatab Raimo Kägu (60) telefonis. Raimo ja tema elukaaslase Kristiina Ojulandi (48) kodu asub Ihasalus, külas, mis jääb pealinnast napilt poole tunni autosõidu kaugusele. Õues on kottpime ja kuna tegu on privaatse poolsaarega, siis ei eksle seal ainsatki hinge. Möödume fotograafiga mõnest hämaralt valgustatud majast. Siis silmame tee ääres kõrget kivimüüri, mille värava vahelt paistavad paar sõidukit ja uhkelt valgustatud häärber. Pidi ju tagasihoidlik maja olema... Sõidame edasi. Tee ääres on madalad, pimedad kiviaedadega ümbritsetud talumajad – midagi on valesti. Uus telefonikõne Kägule annab selgust, et tuleb ots ringi keerata, sest just tuledesäras häärber on see, kuhu meid õhtusöögile oodatakse.

Raudväravad avanevad, meie esimesed tervitajad on pere kaks neljajalgset liiget Reims ja Toscana. Kristiina võtab meid vastu maja merepoolsel uksel, kuna uhke majaesine sissepääs on ehitamise lõppjärgus. Paar minutit hiljem saabub koju ka Raimo, kes on pühapäeva veetnud Pärnumaal valijatega kohtudes. Kristiina on oma päeva veetnud nädalaga kuhjunud e-kirjadele vastates ning õhtusöögiks valmistudes.