«Pole vahet, kas armun maffiabossi või kinnisvaramaaklerisse. Armastuses on kõik lubatud!» sõnab MAARJA. Lauljatar on jälle vaba ja vallaline — valmis väljakutseteks!

Maarja pole kunagi põlenud pressi tuleriidal. Tema rännakut muusikamaailmas on alati saatnud kajakate kiitev kisa. Lauljatarist on kirjutatud kui kainest ja kaalutlevast tüdrukust, kes plaanib iga oma sammu millimeetrise täpsusega. Kuid Maarjas on ka teine pool, pisut pöörane ja eksperimenteeriv.

Kui ajakirjanduses ilmus uudis, et oled Koidust lahus, kas austajad muutusid aktiivseks ja kutsusid kohtama?

Kui mees saab indu sellest, et olen kellestki lahku läinud — nonii, hakkame nüüd kala püüdma —, siis minu puhul ta küll kaugele ei jõua!

Oled sa mõistuse- või tundeinimene?

Ikka tundeinimene. Mis ikka armastuses mõelda? Pigem nautida tunnet.

Maffiabossi oleksid võimeline armuma?

Pole vahet, kas armun maffiabossi või kinnisvaramaaklerisse. Elan ju vaid korra! Muidugi... (Jääb viivuks mõttesse.) Ütleme nii, et kuskil vanglas ei tahaks küll korra kuus mehele pakikest viimas käia.

Abielumehesse oled armunud olnud?

Ei ole. Aga tänapäeval on väga raske määratleda, kes on vaba. Ühel on pruut, teisel elukaaslane ja kolmandal abikaasa. Tiivaripsutajad, kes oma ellu elevust vajavad, näen ma läbi.

Milline on tüüpiline härra Tiivaripsutaja?

Vahel klubis, õhtu edenedes, kui meestel on julgustus hinge all, tullakse ikka juttu ajama. Libedaid kalu jätkub! Aga need mesijutuajajad saab õige ruttu oma teele tagasi saadetud. Kõige naljakam on see, et tavaliselt küsitakse minult esimeseks, kus Koit on. (Naerab.) Siis küsin midagi totakat vastu, näiteks: kus su oma pruut on?

Ma küsin nüüd ka: kus on Koit ja miks te lahku läksite?

Koiduga saame tänaseni hästi läbi. Ta on vist praegu kodus...

Kas Koiduga suheldes nõud ka mõnikord lendasid?

Ei. Minu meelest on need naised väga labased, kes nõusid loobivad. Tean inimesi, kes märatsevad, see on väga nõme. Vahel vihahoos ütlesime üht ja teist, siis oli suu puhtaks räägitud ning kõik korras.

Milliseid võtteid sa suhetes meestega kasutad? Kas sind võib arvata n-ö trikitaride hulka?

Ei. Kui asi on tõsisem, mis siis ikka trikitada. Aga kui kahe inimese vahel on lihtsalt sõbralikku elektrit, siis võib ju nalja teha...

Striptiis armsamale tuleks kõne alla?

No eks igasugu asju on tehtud.

Aga üheöösuhe?

Võib vabalt tulla. Minu jaoks pole see elu küsimus. Ennast ma sellise asja pärast ei kiruks. Teisi ka hukka ei mõista. Ma pole kahetseja ega põdeja, kes ärkab hommikul üles ja mõtleb: «Oi! Oi!»

Sa oled erinevates valdkondades õnnestunult kätt proovinud. Kui palju see on kadedust kaasa toonud?

Kui naine on tuntud, siis käib kadedust rohkem kaasas.

Samuti on raske siis, kui kaks tuntud inimest moodustavad paari. Hea näide on kommentaarid internetiportaalides. On ju selge, et neil kirjutajatel endal pole elus kõik korras. Vahel ma naeran ennast laua alla, kui neid loen, teinekord hämmastab inimeste õelus.

Millise kommentaari peale viimati naersid?

Kunagi kirjutati, et Maarja ootab last ja võib-olla polegi Koit isa. Kommentaarides pakuti laste nimesid ja arutleti, kas minusugusel peaks üldse lapsi olema. Vahel on ikka nii «teraseid» kommentaare, et uskumatu!

Kujutad sa ennast emana ette?

Mu õde sai just lapse. Eks ma näen, kuidas kogu energia ja aeg läheb lapsele. Kooselu ja partner peaks ikka väga ideaalne olema. Selleks ma praegu küll valmis pole.

Kuidas sa oma hinge eest hoolt kannad?

Oleneb, kui kõvasti on hing raputada saanud. Kui natukene, siis aitavad head sõbrad. Kui veidi rohkem, siis paar klaasi veini isaga ja jutud elust.

Milline on parim nõuanne, mille isa on sulle andnud?

Ta on meeste kohta öelnud, et ära muretse, nad on nagu trammid — tulevad ja lähevad. Üks mu sõbranna täiendas seda ütlust, et tramm tuleb ringiga tagasi.

Kuidas sinu elus on olnud, kas mehed tulevad ringiga tagasi?

Eks nad kipuvad tulema küll. Mul on elus ringe, mis pole veel täis saanud… Mõned tulevad tagasi, mõned mitte.

Sind on nähtud koos Keith Siilatsiga New Yorgi ööklubides ja Tartus jalutamas. Mis teid seob?

Oleme tõesti olnud ühes seltskonnas. Aga mind ei seo selle inimesega miski... Ma ei kinnita midagi ega lükka ka ümber.

Kas Keithi abikaasal Victoria Siilatsil oleks põhjust sulle punast veini pähe valada?

Ei! Ma arvan, et Victoria Siilats ega ükski teine naine ei tule mulle kunagi veini pähe valama. Eks inimesi on muidugi igasuguseid. Ma ei kujutagi ette, mida sellises situatsioonis peaks tegema. Vastu ma veini ei valaks, nii võikski valama jääda.

Ostsid kolm aastat tagasi endale pangalaenuga Kadriorgu kahetoalise korteri. Kuidas iseseisev elu tundub?

Kui läksin 2001. aastal Stockholmi elama, sain maigu suhu, mis tähendab olla kass, kes kõnnib omapead. Üksi on väga mõnus elada. Mulle meeldib sõpru külla kutsuda. Musitseerime tihti koos, joome veini ja naudime kaminaõhtuid. See annab jõudu.

Millistest raamatutest jõudu ammutad?

Ma ei loe väga palju. Tavaliselt võtan kätte raamatu, mida mõni sõber on soovitanud. Viimati lugesin suvilas Paulo Coelho «11 minutit» läbi, see oli hästi hea ja lihtne romaan, ei pidanud midagi ridade vahelt otsima. Mulle meeldivad ka kriminullid. Pean seoses ülikooliga lugema palju erialast kirjandust, seepärast ei jää ilukirjanduse jaoks kuigi palju aega.

Millised on sinu lähiaja karjääriplaanid?

Huvitav on pakkumine teha raadiosaadet. See on põnev väljakutse. Tahan ülikooli ära lõpetada ja minna aastaks ajaks Eestist üldse ära. Siia saab ju alati tagasi tulla!

Millise bändiga koostööd teed?

Mul on bänd Hinkus, seal mängivad Tanel Ruben, Jürmo Eespere, Raul Vaigla, Raul Sööt ja Paul Daniel. Teeme jazzilaadset klubimuusikat. Viimasel ajal esinen rohkem kinnistel üritustel. Olen end üles töötanud ja praegu on mul juba võimalus valida, kus üles astuda.

Käisid Jurmalas lauluvõistlusel. Millised elamused said?

Juba eelvoor Moskvas oli hämmastav, just seltskonna poole pealt. Naised nägid välja nagu Alla Pugatšovad, suured soengud peas, pool nägu päikeseprilli täis. Kõik, mis vähegi sai sädeleda, ka sädeles. Igalt poolt välkus Gucci ja Versace... Mehed liikusid ringi turvajatega, käevangus vähemalt kaks naist. Kogu see seltskond valgus Moskvast Jurmalasse kohale.

Lahket heategijat ei ilmunud välja. Meest, kes oleks öelnud, et ma võin maksta su arved?

Me vaatasime naljatades ringi küll, et kas mõni «sponsor» ka silma jääb, aga kõik need mehed olid juba hõivatud. Usun, et sellise mehe naisena pole endal just erilist sõnaõigust.

Kuidas Jurmala lauluvõistluse tulemustega rahule jäid?

Võtsin seda rohkem kui kogemust.

Mis või kes on sinu narkootikum?

Ma ei ole selline, kes millestki sõltuvusse jääks.

Mida arvad mõnuainetest?

Ma ei mõista hukka inimesi, kes neid tarbivad — mis see ikka minu asi on. Ma pole ise ühtegi narkootikumi proovinud. Jutud hallutsinatsioonidest tekitavad hirmu. Kord proovisin vesipiipu ja siis hakkas kohe paha. Tundsin, et ei kontrolli enam hästi oma keha.

Kas sulle klubimelus narkootikume on pakutud?

Jah. Ütlesin: ei, aitäh! Võib-olla see aeg tuleb kunagi, kus tahan midagi proovida... Lugesin kord enda kohta horoskoopi, kus öeldi, et mul on lootust väga rikkaks saada, aga ka mõnuainetest sõltuvusse jääda. Ehk olen kunagi rikas vanamutt, kes ennast süstib?