25-aastase Maliki sõnul oli tema jaoks islamist lahtiütlemine väga lihtne. Veel augustikuus tähistas Malik islamipüha Id al-Adhat koos oma 23-aastase supermodellist tüdruksõbra Gigi Hadidiga.

Maliku sõnul ei kaotanud ta usku millessegi kõrgemasse, aga ta ei soovinud enam jätkata traditsioonide järgimist, mida islam ette näeb. Näiteks ei taha Malik mitu korda päevas palvetada ja süüa halal-liha. Viimase all peetakse silmas nii-öelda moslemitele lubatud lihatooteid.

“Ma ei usu, et peaksid sööma kindlat tüüpi liha, mille eest on palvetatud. Ma ei usu ka seda, et peaksid palvetama viis korda päevas. Ma ei usu üldse sellistesse asjadesse,” ütles Malik ja lisas “Ma usun, et kui oled hea inimene, siis läheb kõik hästi.”

Laulja sõnul soovib ta hästi elada ja jääda viisakaks. Ta usub, et kui ta on teiste vastu hea, siis ollakse ka temaga hea.

Sotsiaalmeedias on see põhjustanud aga pahameelt, sest osade fännide arvates mõnitab Malik usust lahtiütlemisega islamiusku. Samas ütleb Malik, et kuna ta on islamiusus kasvanud, siis jääb see mingis mõttes alati temaga. Küll aga ei soovi andekas muusik, et teda defineeritaks selle järgi, millesse ta usub või milline on tema kultuuriline taust, vahendab Daily Mail.