“Mõtlesin, et ongi kõik, ta tegi seda lõpuks ja ma nägin teda viimaks surnuna voodis lamamas. Anusin teda alati, et ta seda ei teeks, kuid ta oli depressioonis. Ta tahtis vaid surra. Ta üritas endalt elu võtta neljal korral ja võõrutusravil viibides üritas ta end 25 korda pussitada,” lausus Fadi sotsiaalmeedias tehtud avalduses.

Fadi Fawaz väidab ka, et lahkunud muusikul oli GHB sõltuvus. Aasta 2011, kui George Michael kopsupõletiku tõttu haiglasse viidi, oli muusiku jaoks murdepunkt — ta hakkas veel rohkem narkootikume tarvitama ning arvatavasti ka kräkki. Aasta hiljem olevat George taas GHB poole pöördund ning igal hommikul leidis Fadi oma kallima teadvuseta tugitoolist või maas lamamast.

Aastal 2013 sattus Michael paariks kuuks haiglasse, kui oli sõitvast autost välja kukkunud. Sõbrad arvasid, et mees üritas lihtsalt halvasti lukusatud ust kinni panna, kuid Fadi sõnul oli ka see enesetapukatse. “Ta tahtis nii väga surra,” seletab Fadi. “Arvan, et elu lõppes tema jaoks juba väga ammu.”

53-aastane George Michael leiti 25. detsembril 2016 oma kodust surnuna. Oma kallima elutu keha avastas Fadi Fawaz, kes on pärast armastatu kaotust ilmselgelt ikka veel rivist väljas ning esineb ootamatute avaldustega.

“Ainus, mida George tahtis, oli surra. Ta üritas end mitmel korral tappa,” kirjutas Fawaz möödunud aastal. “Lõpuks tal see õnnestus…” lisas mees, vihjates võimalikule enesetapule. “Me armastasime teineteist nii väga ning veetsime kõik päevad koos.”

Popstaar kannatas rasvunud maksa, dilatatiivse kardiomüopaatia ehk südame lihaskonna haiguse ja müokardiidi ehk südamelihasepõletiku käes. Kuigi paljud kahtlustasid ja kahtlustavad veel tänase päevani enesetappu, siis ametlikuks surmapõhjuseks määrati kolme haiguse kombinatsioon.

Thames Valley Politseijaoskond ütles algul, et staari surma pole võimalik selgitada, ent kahtlased need olud polnud ning surmajärgne uurimine tulemuseni ei viinud. Mullu märtsis jõudis meediasse infot, et surma tõid loomulikud põhjused ehk haigused, mis staari keha juba pikalt kurnanud olid.