Eesti on taas kaardil! Ärimehest kollektsionäär ENN KUNILA (58) läkitas üle ilma müüki paisatud raamatu «1001 maali» autorile Stephen Farthingile postkaardi, milles ta tänab mainekat guru, et too oli annaalidesse pannud ka Eesti kunstniku KONRAD MÄGI maali.

 
Postkaardil, mille Kunila Londoni Kunstiülikooli professorile tänutäheks postitas, on kujutatud Konrad Mägi (1878-1925) toosama maal, millega suurmees jõudis ka raamatusse - «Maastik punase pilvega». Pilt on eksponeeritud Kumus.
«See on kingitus Eestile,» leiab Enn Kunila, kes on ka Kunstimuuseumi Sõprade Seltsi juhatuse esimees. «See oli Farthingi mõte, et ka Konrad Mägi peab raamatus olema, ja tema inimesed valisid välja vastava töö.»
Kunila sõnul on neil ka eesmärk tutvustada Kumu kunstimuuseumi kui Euroopa Aasta Muuseumi 2008 ja meie kunsti.
Mägi müügirekord pärineb septembrist 2007, kui Haus Galerii oksjonil tõusis tema taiese «Capri maastik» hind 530 000 kroonilt 2 miljoni kroonile!
Raamatus «1001 maali, mida elu jooksul peab nägema» on kajastatud kunsti alates Egiptuse seinamaalidest kuni tänapäeva Lääne lõuenditeni. Siin on esitatud 1001 kõige märkimisväärsemat ja põnevamat maali, mis eales loodud.