"Oli tavaline pühapäeva hommik koos perega, sõime pannkooke, vestlesime ja taustaks mängis raadio. Kõlas muusika ja siis – kutse noortele vallalistele neidudele: tulge kandideerige Miss Tallinna tiitlile! Vanematele sõnagi lausumata otsustasin minna. Mõtlesin, et kui finalistide hulka pääsen, küll siis ütlen. Ja nii läkski. Taganemisteed ei olnud – võitsin tiitlid Miss Tallinn ‘88 ja Miss Estonia ‘88. Olin siis 19aastane," rääkis ta mõne aasta eest Kroonikale.

Heli suurimaks rivaaliks peeti Eha Urbsalut, kes, kuuldes, et ta valiti esimeseks printsessiks, huulde hammustas, et mitte nutma puhkeda.

Aastaid Heli Krafti nime kandnud eksmiss lahutas kaks aastat tagasi abielu eduka ärimehe Gunnar Kraftiga. Paar kohtus Heli missisügisel, mil nooruke kaunitar oli läinud konsultatsioonifirmasse Mainor sekretärina tööle. Tööpostil õitsele puhkenud armulugu päädis pulmadega, mis peeti 7. septembril 1991 - päeval, mil Venemaa tunnistas Eesti iseseisvust.

"Läksime lahku sõbralikult ja vastastikusel kokkuleppel," sõnas naine toona, kes kannab nüüd taas oma neiupõlvenime, mis talle nooruses kuulsuse tõi ning millega naise enda sõnul teda siiani näiteks hambaarsti juures kabinetti kutsutakse. "Mul on see nimi juba ajaloo annaalidesse kirjutatud ja peale lahutust tuli mõte, et võtan nime tagasi," põhjendas ta.

Heli ja Gunnar Kraft 2016. aasta presidendi vastuvõtul

Hetkel töötab aastaid koduperenaise ametit pidanud Heli Swedbanki klienditeenindajana.