Mullu 10. veebruaril Moskvas Donizetti ooperit «L’elisir d’amore» juhatades sai Eri Klas südamerabanduse. Juba paari päeva pärast oli dirigendi tervis paranemas, kuid siiski andis ta lubaduse töörindel tuure maha võtta, kirjutab Kroonika.

See polnud maestrole esimene kord, kui tema tervis teda alt vedas — 2006. aasta juulis tabas dirigenti atakk Vikerraadio otsesaates. Ka siis lubas Eri töötegemisega piiri pidada.

«Suurematest linnadest on veel ees Las Vegas ja viis viimast kontserti on Californias,» sõnas Eri Klas läinud kolmapäeval New Yorgis, kus Eesti Riiklik Sümfooniaorkester oma menuka Ameerika turneega parasjagu viibis. «Tagasi jõuame alles aprilli alguses.»

Vaatamata kõrgele eale ja hiljutistele terviseprobleemidele on dirigendi hääl telefonis reibas ega reeda vähimatki väsimust. Ta on vaid siiralt üllatunud, kui populaarsed on nad teiselpool Suurt Lompi.

Juba esimesel kontserdil, mis mürtsus veebruari alguses Florida mereäärses linnas Sarasotas, müüdi kõik 1700 piletit kuni viimseni välja.

Fotol on Eri pianistist abikaasa Ariel Klasiga, kes tegeleb ka looduskosmeetika Marja Entichi propageerimisega.