Erika sõnab, et Hispaanias ta ennast üksikuna ei tunne, pigem naudib ta üksi olemist. Vajadusel on tal seal alati sõpru, kellega koos saab aega veeta.

"Üksindus ja üksi olemine on kaks erinevat asja. Selles mõttes, mul sellist üksindustunnet ei ole. Ju ma olen jõudnud sellisesse aega, kus ma tahaksin olla üksi," rääkis Salumäe.

"Äri mul enam ei ole, mu päevad lähevad õhtusse väga kiiresti. Ma tegelen kokandusega, mul on uus hobi. Loen palju raamatuid tervislikust toitumisest. Annan ka sõpradele nõuandeid, mida ma olen enda najal proovinud," räägib Erika oma praegustest tegemistest Hispaanias.

Salumäe elab Hispaanias juba seitsmendat aastat ja igapäevaselt saab ka kohaliku keelega hakkama. Põhjuse Hispaanias elamiseks annab ka Salumäe tervis.

"Ma arvan, et ükskõik mis asjaga inimene ei tegeleks, olgu sport või teadus, see on millegi ohverdamine. Minu osas on see olnud tervis. Ma ei saa öelda, et mu tervis on nüüd nii sant, et ma ei saa liikuma. Aga eks probleeme on. Aga hoian ennast tänu Hispaania vahemere kliimale. On teatud asju, mis enam ei anna korda teha, kuid saab paremaks teha," räägib Erika.

Oma uuest raamatust "Südame põhjast" rääkides sõnab Salumäe, et see on tema esimene raamatu, kus ta ise rääkida saab.

"Loomulikult, mida vanemaks sa saad, siis sul ei ole enam takistusi, sa saad välja rääkida seda, mida sa ise mõtled. Su arusaamad on palju selgemad. Tänu sellele raamatule ma olen saanud olla üksinda ja analüüsida oma erinevad eluetappe. See on pühedatud mu tütrele Sirlile. On selge see, et see jääb minu viimaseks raamatuks," lisas olümpiavõitja.