Erika räägib, et kuigi Eestist lahkuda oli kurb, on tervis siiski kõige olulisem. Pealegi ootasid teda ees mitmed sõbrad ning hispaania keelgi on suus.

"Kõik asjad saan aetud hispaania keeles, olen seda õppinud. Nüüd eriti tunnen, et investeering keeleõppesse oli väga õige tegu. Tunnen ennast igapäevases asjaajamises päev-päevalt järjest kindlamalt," ütleb ta ja lisab, et tütar hakkab käima rahvusvahelises koolis, kus õppetöö toimub inglise keeles. "Lapsed tahavad avastada maailma ja leida uusi sõpru. Sirli on väga hea suhtleja, nii et elumuutusele läheb ta põnevuse ja huviga vastu."

Esmamulje sai Erika Hispaaniast juba aastaid tagasi, kui spordi tõttu seal palju treenis ja võistles. "Mul on hispaanlaste seas palju sõpru. See rahvus on hästi päikeseline ja inimesed väga abivalmid," rõõmustab ta, et saab Hispaanias jätkata oma tegevust spordi ja aktiivsete inimeste heaks.

"Meie ettevõtmisel (www.campsprint.com) on kaks suunda, üks on mõeldud sportlastele ja teine aktiivsetele puhkajatele. Sportlastele pakume aastaringset treeningvõimalust Valencia maakonnas imeilusas Denia linnas, mille maailma terviseorganisatsioon WHO on tunnistanud üheks parima kliimaga piirkonnaks," räägib ta, et seal on suurepärased teed ratturitele, pikk liivarand, rannavolle- ja ujumisvõimalused, surfirannad, sukeldumispaigad, suur jahisadam, golfiväljakud jne.

"Meie pakume majutust mere ääres ja sportimisvõimalusi nii tippudele kui harrastajatele. Vabastame sportlased ja puhkajad igapäevastest asjaajamistega seotud muredest, et nad saaksid keskenduda treeningutele või lihtsalt nautida puhkust."

Salumäe vaatab tulevikule optimistlikult ja ütleb, et ei lase hirmul endale ligi tulla. "Uskudes endasse ja olles avatud järjest uutele väljakutsetele, ei saa olla hirmul kohta. Neid ei tohi endale üldse ligi lasta," räägib ta, et hirm hävitab usu endasse ning tema seda endale lubada ei saa.

Küsimusele, mida Erika kindlasti Eestist taga igatsema ei jää, vastab ta lõbusalt: "Niiskust, pimedust ja sombust ilma."