Itaallasest äriisand Ernesto Preatoni, kes 90ndate teisel poolel aktiivselt Eesti kinnisvaraturul toimetas, üritab pärast siinsest ärielust tagasitõmbumist juba pikemat aega maha müüa ka oma Tallinna vanalinna kodu Uuel tänaval.

Aastate eest maksupettuse skandaali sattunud ja pika kohtusaaga läbi teinud Preatoni müüb oma viiesajaruutmeetrist kümne toaga elamist kogu täiega – 1,85 miljoni euro eest võib uus omanik kohe luksuslikult sisustatud majja sisse kolida. Maja esimese korruse kabinetis on säilinud unikaalne linnamüüri osa. See ei ole veel kõik – peamaja kõrval on ka veel abihoone, kus on pesuruum ja kaks abiruumi. Maja all aga asub väike veinikelder.
Kuigi 1,85 miljonit on Eesti elupindade turgu silmas pidades suur summa, keerutab Preatoni oluliselt suuremaid summasid – oktoobris ostis ta Dubais ligi 300 miljoni euro eest kaks pooleliolevat kinnisvaraprojekti!
Kinnisvaraspetside sõnul võib sellises hinnaklassis elamispinna müük Eestis võtta aastaid. Kuidas on see täpsemalt sujunud, selle koha pealt jääb Uue tänava maja müüva maakleri Margit Silla suu lukku – nagu ka paljudele eestlastele võimalus see osta...