Vahur Kersna sõnul anti ETV elutoimetuse juhile Ulvi Pihelile jõulunädala saadete eelarveks naeruväärselt väike summa raha. “Tunnen talle väga kaasa, et ta peab seda jõuluprogrammi tegema nii näruse raha eest,” tõdes Kersna Publikule antud intervjuus.

“On loomulik, et televisioon peab muutuma, arenema ja ajaga kaasas käima, see pole midagi traagilist,” lisas Kersna oma saate ärajäämise kohta. Aastate jooksul on nimelt nii tehnika kui ka kaamerameeste ja muude töötajate hinnad kõrgemaks läinud, ent raha, mida kasutada, ei suurene. “Ulvi Pihel vaatas mulle suurte kurbade silmadega otsa ja ütles, et raha ei ole,” selgitas Kersna tekkinud olukorda mõistvalt.

“"Tuled akendes” on iseenesest lihtne, pole mingeid helikoptereid. Aga on ikkagi kolm kaamerat ja väga hea režissöör, kes on ka vabakutseline,” lisas ta. “Aastalõpu intervjuude sari võiks ju olla, see on aastaid olnud traditsiooniks. Võib-olla on neil uued mõtted ja seda ei saa kellelegi ette heita,” jäi Kersna lootusrikkaks jõuluaja teleprogrammi eel.

Intervjueeritavatelegi oli Kersna juba mõelda jõudnud. “See ei saa sündida kaks päeva enne. Need pole puusalt tulistamise intervjuud, mis kajastavad konkreetset päeva. Olen üritanud teha neid nii, et nad oleksid vaadatavad ka 10-20 aasta pärast.”

Senitehtud intervjuudest lemmikut Kersna välja tuua ei oska — on neid tehtud ju paljudega. Näiteks mullu esines saates Mart Kadastik oma naisega, nõid Nastja, perekond Nabi, Marina Kaljurand, Mihkel Raud, Heidy Tamme.

“Seal ei ole vist ühtegi nõrka intervjuud. Need inimesed on erakordsed, see on minu jaoks eesti elu koorekiht! Ja ma kavatsesin seda rida jätkata ka, aga ei pea mina tegema, võib ju igaüks. Neid inimesi, kes lõdva hooga eetri täis lobisevad, leiab lihtsa vaevaga,” sõnas telelegend.

Enim puudust tundma jääb Kersna aga aastavahetuse huumoriprogrammist. “Aastavahetus on pidu, tants, laul, muusika ja naljad. Raske on ette kujutada seda ”Tujurikkujata”. Kindlasti on Urmas Vainol värsket hoogu ja mõtteid,” tõdes Kersna ja lisas, et tal on lihtsalt väga kahju, et telekanal on olukorras, mil väikese raha eest nõutakse palju.