“Käisin tõepoolest Urmas Oti mälestussaates,” räägib äsja Eestisse naasnud Eve Publikule.

Kutse tuli pühapäeval ja juba esmaspäeval vormistati saatkonnas Evele Vene viisa.

Tegemist oli suurejoonelise saatega, mis kestis kolmveerand tundi ja kus käis läbi mitmeid külalisi. Evel paluti kaasa võtta fotosid, kus ta on Urmas Otiga koos.

Pildid, mis Evel olid, ulatuvad aastasse 1993, mil Ott vedas uue aasta saadet Kanal 2-es. Selle produtsendiks oli tol ajal kuulus Evelin Meiusi, saate pearežissööriks Merike Veskus.

Eve ütleb, et las see, mida ta Urmasest rääkis, jääda saatesse. Ta ei hakka juttu kordama. Nendib vaid, et venelased tegid äärmiselt südamliku saate ja kinkisid talle intervjuu lõpus kollased roosid. See oli väga sümboolne, sest ka Urmas armastas kollaseid roose kinkida.

Eve mainib, et Venemaa mastaabid, kus kõikjal Urmas Otti tunti ja austati ning täna mäletatakse, on meeletud. Meile ehk hoomamatud.

Eestis mäletatakse Eve Kivi Urmas Oti saates “Carte Blance”, kus filmidiiva võttis kotist välja pisikese suveniirkonjaki ja võttis väikese lonksu.

Eve ja Urmas kohtusid viimast korda tänavu 10. mail, kui Ott tegi temaga Raadio 4 venekeelse vestlus-saate. “Ta ootas mind raadiomaja ees. Meil oli tore tunniajaline jutusaade,” meenutab Eve.

Mitmed kolleegid on Urmast meenutades maininud, kuidas ta armastas inimesi autoga koju sõidutada. Ka 10. mail, kui raadiosaade sai läbi, viis Urmas Eve koju.

“Ta juhtis autot ikka omasel elegantsel viisil. Lahkumisel ta kallistas, andis mõlemale põsele musi ja läinud ta oli. Rohkem me ei kohtunud.”

Eve ütleb lõpetuseks: “Urmas lahkus nagu kuningas! Ja jääb kuningaks.”