Presidendi eksabikaasa Evelin Ilves on oma viimase aja kommentaarides vihjanud karmale ja karmavõla vältimisele. Facebookis figureerib ta aga uue, vaimsust sümboliseeriva nime Amertat Amertat all ja taustapildil kallistab ühes teistega puid! 

Riigi endise esileedi Evelin Ilvese (47) areng on liikunud vaimsemate väärtuste suunas alates ajast, kui ta 90ndate lõpus stiletodes karjäärinaisena toonase välisministri Toomas Hendrik Ilvese (61) kõrval avalikkuse ette ilmus.

Pärast lahutust on Evelin manitsenud ka ajakirjanikke suhtuma teatud teemadesse reservatsiooniga, sest nii mõnigi neist võivat neile kaela tuua karmavõla! Viimati hoiatas Evelin karmavõla tekkimise eest telejaama Kanal 2, kes lasi siiski oma saates "5 aastat hiljem" eetrisse tema 2010. aastal antud intervjuu, mida ta ise nüüd kommenteerimast keeldus. Tema eest tegid seda Elu24 peatoimetaja Anu Saagim ja suhtekorraldajana tuntud Ivo Rull. Kui Kanal 2 Evelinilt enne saadet uuris, mis ta arvab sellest, et tema osaluseta saade ikkagi valmib, ütles Evelin, et selle saatega seotud inimesed tekitavad sellega enesele karmavõla...

Muide, aastal 2010 antud intervjuus nägi Evelin ette, et aastaks 2015 pole ta enam presidendi abikaasa. Kuna Evelin saates osalemast keeldus, ei saanud me teada, kas ta oma naiseliku vaistuga süvenevat kriisi abielus ette või polnud veel klaar, kas ToomasHendrik kandideerib ka teiseks presidendi valitsemisajaks. 

Salapärane nimi 

Kui 90ndate lõpul Toomas Hendrikusse armunud Evelin töötas Eesti Päevalehe reklaamidirektorina ja kujundas esinduslikus turundustiimis välja Eesti tutvustuskampaaniat "Welcome to Estonia", siis hiljem sai temast Toomas Hendriku esivanematele kuulunud Ärma talu taasrajaja.

Presidendiprouana oma kostüümide eest esimesed vitsad kätte saanud Evelin suundus õige pea spordiradadele ja viis rulluisutamise massidesse. Muutus hoogsalt kaalu langetanud ja tervislikku eluviisi propageerinud Evelini suhtluses avalikkusega oli märgatav mõni aasta enne lahutust. Evelini enda sõnul pani presidendiinstitutsioon tema suhtlusele pidurid peale, siiski said vähehaaval avalikkusele ilmsiks tema eelistused, nagu näiteks keha ja vaimu värskendava jooga harrastamine jne.

Mida võiks tähendada nimi Amertat Amertat? On's see ehk mõnelt väljasõidult vabade ja vaimsete mõtete oaasi Lilleorgu saadud nimi, lihtsalt tähekombinatsioon, anagramm või unes nähtud ja ilmsi nimekuju võtnud sümbioos? Sellele ei suuda mingit otsest tähendust leida ükski vaimsemate teemade ja ilmaga sügavamalt kokku puutunutest. Ka Evelin ise ei selgita oma uue nime tähendust...

Väidetavalt rõhutab presidendi arstiharidusega eksabikaasa oma vaimsemat külge avalikkuse ees teadlikult, sillutades sellega teed oma uuele eesmärgile – koos oma eksmehe Karli Lamboti õe Kadi Lambotiga valmistub ta pakkuma terviseteenuseid, mis ei ole seotud vaid tagajärgede ehk haiguste ja vaevuste ravimisega, vaid pigem ennetava tegevusega, mis on seotud just vaimsuse ja mõtteilmaga, et haigusi vältida. Evelin tahab järgmisel aastal avada kliiniku. "Erameditsiiinil pole lihtne Eestis, aga üritame," ütles Evelin TV3le. "Meie kliiniku põhiteema on see, et inimesed püsiksid kauem terved. Põhiosa probleemidest on tingitud elustiilist aga me saame seda muuta ja saame vältida vigu, olles teadlikumad."

Jaga
Kommentaarid