Evelin Ilvese Napoleoni tort sattus karmi kriitiku taldrikule: olin pisut ärevil

 (42)
Evelin Ilves, Siim Rikker, Evelini köök Roog
Evelin Ilves, Siim RikkerFoto: Tiit Blaat

Hiiumaal poodi pidav Evelin Ilves meenutab, kuidas tema valmistatud keerukas Napoleoni tort sattus karmimast karmima kriitika alla – kohvikusse sisenesid prantslased, tellisid koogi... Ning saabus pikk vaikus.

"Uurisin, kuidas neile meie toit maitses," meenutab Evelin retseptiportaali Toidutare.ee kolumnis, kuidas astus ärevust alla surudes peenete prantslastega vestlema. "Pereisa pani küsimuse peale silmad kinni ja lausus vaikselt: "Mille-feuille oli lihtsalt merveilleux (imeline – prantsuse k.), just nagu minu vanaema tehtud! Ma pole seda maitset kolmkümmend aastat tundnud! Ja ma ei saa enam aru, kus ma olen..."

Evelini Napoleoni tordi ehk mille-feuille (prantsuse k - 1000 lehekest) retsept pärineb otse Pariisi südames Place de la Concorde’l asuvast Restaurante Obelisque’st, kust meie tollane kultuuriatašee Kersti Kirs selle hinnatud peakokk Fransois Piege'lt välja rääkis.

Loe täispikka kolumni Toidutarest

2quick start
Jäta kommentaar
või kommenteeri anonüümselt
Postitades kommentaari nõustud reeglitega
Loe kommentaare Loe kommentaare