Felicity Huffman räägib väljakutsetest, mis ootavad teda «Meeleheitel koduperenaiste» viimasel hooajal.

Algamas on «Meeleheitel koduperenaiste» kaheksas ja viimane hooaeg. Felicity Huffman (49) räägib, mis tunne on olla «paks ja kole», kuidas edeneb tema abielu William H. Macy’ga ning miks talle meeldib Eva Longoria.

Kas sulle ei tundu, et seitsmes hooaeg oli Lynette’i hooaeg?

Huvitav, et seda on minult varemgi küsitud. Ma vaatan seda asja seestpoolt, nii et ma ei tea. Mulle tundub, et iga hooaeg on minu hooaeg, sest ausalt, mulle meeldib kõik. Aga seitsmenda hooaja lõpp oli midagi uut – Tom ja Lynette lähevad lahku. Ma ei tea, kas ma saan öelda, et see oli Lynette’i hooaeg, sest ma olen väga subjektiivne.

Kas seitsmes hooaeg esitas sulle suuremaid väljakutseid?

Ainus väljakutse oli see, et me lähenesime lahkuminekule. See oli väga tume ja ebamugav, aga rahuldustpakkuv periood.

{poolik}

Kas see tundus nagu tõeline lahkuminek? Te olete seal kõik nüüdseks väga lähedaseks saanud.

Jah, ma pean tunnistama, et viimaste osade võtetel ütles Doug Savant, kes kehastab mu abikaasat Tomi: «Ma soovin, et me saaksime paremini läbi. Enam pole lõbus tööle tulla.» Sest see asi valgub ju ellu. Meil on pinged, me tülitseme ja me ei suuda end välja lülitada. Jah, see tekitas stressi. See oli fantastiline ja rahuldustpakkuv, aga tekitas stressi.

Kas sa räägid Lynette’i rolli kujundamisel kaasa?

On palju näitlejatare, kellel on häid ideid. Mina ei kuulu nende hulka. Ma lähtun stsenaariumist. Oleme Dougiga rääkinud, et ehk peaks nad meid lahutama, sest see on uus ja huvitav. Aga fännid arvavad, et see on elujõuline abielu, tänava üks normaalsemaid, see meeldib neile ja nad ei taha, et seda näpitaks. Aga nüüd, viimasel aastal, võivad nad seda katsetada.

Lynette ja Tom on aastate jooksul nii palju läbi elanud. Mis see on, mis nad lõpuks lahku ajab?

Nagu elus ikka, kuhjuvad need asjad. Asi pole selles, et need asjad ajavad su lõpuks hulluks. Asjad on õõnestanud seda abielu aastaid ja lõpuks on auk nii sügav, et lükkab selle abielu ümber. Kui aus olla, siis mina süüdistan Lynette’i. Ma tõesti arvan, et see on tema süü. Ta püüab Tomist korralikku ülemust teha ja õiendab tema kallal. Kui Tom otsustab selleks ülemuseks hakata, siis korraga ei meeldi talle see, mida ta näeb. Vaata ette, mida sa tahad… Ja siis pöörab ta ümber ja teatab: «Ma pole rahul, ma olen õnnetu.» Loomulikult vastab Tom seepeale: «Tundub, et mul on mõõt täis.» Lynette vajab äratust.

Kas Lynette hakkab kohtamas käima?

Ma ei kujuta ette, et Lynette hakkaks kohtamas käima. Kõigepealt peab ta oma suurtest särkidest ja teksadest ja Birkenstockidest välja ronima. Ma ei tea, kuidagi piinlik on mõelda, et Lynette hakkab kohtamas käima. Ma ei suuda seda ette kujutada.

Sa oled eraelus nii glamuurne. Kas palju vähem glamuurset Lynette’i on raske kehastada?

Ei. Teilegi meeldiks, kui teile makstaks palka pidžaamas ringi jooksmise ja juuste kammimata jätmise eest. Ma naudin seda. See on suur kergendus, et ma ei pea nii üles löödud olema.

Kuidas sa oma kodust elu ja karjääri tasakaalustad?

Väga halvasti! Ütleksin, et ma ei saa sellega üldse hakkama. Kui oled tööl, oled täiega tööl. Kui oled lastega, oled lastega. Niisiis kui ma tööl olen, tunnen end laste pärast süüdlaslikuna ja kui ma olen lastega, põen töö pärast. Kuidas ma Lynette’ist erinen? Ma ei tea, tal on samad väljakutsed. Ta ei saa sellega samuti hakkama. Ma arvan, et me teeme samu vigu.

Kas sulle ei tundu, et sa oled kuulsam kui su abikaasa William H. Macy?

Sellist mõtet pole mulle pähe tulnud. Kui me koos väljas oleme, ei tunne keegi kunagi mind ära, isegi kui ma seda tahaksin – isegi mitte lennujaamas pikas sabas. Minu meelest ma näen välja nagu kõik teised, aga Williamil on nii eriline välimus, et nad tunnevad ta kohe ära ja mulle ütlevad nad: «Sina oled vist tema abikaasa.» Minu meelest on Bill kuulsam kui mina.

Teid ei näe tihti koos – kas see on meelega nii?

Me püüame eraelu endale hoida ja tekitada pere ümber puhvri. Aga me ei käi niikuinii palju väljas, sest meile meeldib kodus olla. Pealegi oleme me pisut igavad, nii et meid pole mõtet jälitada. Palju põnevam on käia Eva Longoria kannul, kes rendib jahte ja näeb bikiinides vaimustav välja.

Kui sa oleksid «Meeleheitel koduperenaiste» fänn, siis kes oleks su lemmiktegelane?

See on jälle täiesti subjektiivne, aga mulle meeldib Gaby’t vaadata, sest mulle meeldib Eva Longoria. Ma leian, et ta on vaimustav ja südamlik ja võluv. Ja väike! Ta on nii väike ja armas.

Teie välimusele esitatakse suuri nõudmisi. Kas sa teed trenni?

Ma pean tunnistama, et olen üks neid näitlejatare, kes näeb elus parem välja kui filmis. See on kena. Omal kombel. Paraku teenin ma leiba filmis! Olin lennujaamas ja üks väga kena prantslanna tuli minu juurde ja ütles: «Sa oled Lynette! Seriaalis oled sa nii paks ja kole, aga sa pole üldse paks ja kole! See on nii naljakas! Vaadake, see on Lynette ja ta pole üldse paks ja kole!» Aga trenn? Mulle meeldib joosta. Ja meil käib üks naine, kellega me teene trenni kolm või neli korda nädalas, aga ma teen seda ka oma aju pärast. Ma ei ole eriti heas vormis, ja see aitab mul mõistuse juures püsida.

Kas sulle meeldib, et on olemas seriaal, kus mängivad naised, kes on 25 piiri ületanud?

Muidugi meeldib, peamiselt sellepärast, et nad värbasid mind! Jah, see meeldib mulle. Peale «Meeleheitel koduperenaisi» tuli terve rida seriaale, milles mängisid 30 ja 40aastased naised ja nendega sai raha teenida. Varem oli piir 40 peal, aga nüüd on see minu meelest 50. Võibolla ühel päeval on see 60, kes teab?

Mis sa arvad, mis Lynette’ist saab?

Ma ei tea, kas Tom ja Lynette elavad selle üle. Ma ei tea, kas nad saavad takistustest üle. Võimalik, et nende abielu on parandamatu. Aga ma loodan, et ei ole.

Nicollette Sheridan käib «Meeleheitel koduperenaistest» lahkumise pärast kohut. Kas see on mõjutanud teie meeleolusid?

Tegelikult ei ole. Me teame, et on see kohtuasi. Ma ei tea, kuhu see jõudnud on. Aga mul oli kurb näha Nicollette’i lahkumas, sest ta lisas meie segusse hea koguse äädikat ja ta on üldse väga cool naine. Mul on kahju, et nii läks.

Milliseid kogemusi sa Lynette’ile sooviksid?

Ma tahaksin, et ta õpiks ratsutama ja tulistama. See oleks huvitav. Kui vanemad lahku lähevad, jäävad lapsed tavaliselt ema juurde. Ma tean, et hooldusõigusi jagatakse ka võrdselt, aga emad teevad ikka lõviosa tööst. Oleks põnev, kui seekord teeks lõviosa Tom ja Lynette leiaks ennast perekonnavabast maailmast. See oleks huvitav.