Legendaarne nukunäitleja, aastakümnete eest Buratinoga laste südamed võitnud maestro Ferdinand Veike (85) võib saada juba oma eluajal vahakuju, mistarvis vanameistrilt nukuteatris läinud neljapäeval näomask võeti.

«Teatri nukumuuseumis on Ferdinand Veike tuba. Seal on tool ja eks ta siis istub kord seal toolil ja vaatab nukkudega telerit,» sõnab teatri direktor Meelis Pai.
Mõte Veikest vahakuju meisterdada tekkis Pail koos nukunäitlejaga äsja avatud nukumuuseumis jalutades. Kui Ferdinand selle ka ETV saates «Kahekõne» välja ütles, oli Pai kindel, et nüüd tuleb see ka ära teha.
«Võtsime näomaski praegu ära, ja hakkame vaikselt vaatama, mis see vahakuju valmistamine maksma läheb.»
Ferdinand Veike muheleb. «Nad kavatsevad, jah, teha minu teisiku, kes siis kõneleb ka, kui nupule vajutad. Jaa, see on huvitav!» nendib Veike. Liikumine ja peenmotoorika lisatakse vahakujule kohapeal, nukuteatris. «Nad on seal väga usinad. Teatris töötavad erispetsmehed, kes teavad neid asju - on käinud seda kunsti Londonis õppimas,» ütleb maestro. «Tänapäeval on ju kõik mõeldav.» Veike teada tahetakse tema vahakujust teisikule anda elu lausa sedavõrd, et see jagaks soovijaile ka autogramme!