Viljandi folk / Juuli 2007

2016. aastal rõhutas president oma kõnes, et on Viljandi pärimusmuusika festivalil käinud 23 korral ja on kindlasti kohal ka 25. suurjuubelil: "Siis tulen siia tavalise lihtkülalisena!" Ilves osundas Kaevumäel sellele, kui võimas asi võib sündida inimeste omavahelises koostöös, ilma riikliku sunnita. "Festivali maine on jõudnud kaugele kõikidele mandritele. Kas see pole üks parimaid Eesti kultuuriüritusi üldse?“

Ilvese hinnangul näitab Viljandi Pärimusmuusika Festival Eesti kultuuri jõulisust. "See annab aimu, kui sügav on meie kultuur, ja et me ei tunne mingit ohtu sellele kultuurile. Me ei tunne selles ohtu, et siia võib tulla keegi Burundist, Alžeeriast, Indiast. Meie kultuur on tugev, jõuline ja peab vastu,“ rääkis president oma tervituses ning nentis heal meelel võimalust nautida ka teiste kultuuride mõjusid Belgiast, Mordvast, Ameerikast ja mujalt.


President Ilves aastal 2007 Viljandi folgil – muhedalt mulgikuues ja rahva seas
Viljandi folk / Juuli 2008

Viljandi pärimusmuusika festivalil 2008 - Viljandi linnapea Kalle Jents, president Toomas Hendrik Ilves ja folgipealik Ando Kiviberg

Viljandi folk / Juuli 2010

President Ilves Viljandi folgil

Viljandi folk / Juuli 2011

President Ilves Viljandi folgil

Presidendipaar Jan Garbareki kontserdil Jazzkaare raames / Juuli 2012

"Kui ma viimati kuulasin Garbarek’i kontserti, umbes kümme aastat tagasi, siis oli see põhjamaine ja väga minimalistlik. Tänane oli oluliselt lõunamaisem ja palju elavam, oli väga meeldiv ja üllatuslik kuulda Garbarekilt nii tempramentset muusikat," sõnas Ilves Jazzkaare veebireporterile.

"See löökpillimängija... (Trilok Gurtu – toim.) Ma ei tea, mul ei ole sõnu, see oli niivõrd vapustav! Ja need muusikute eraldi sooloesinemised sobisid siia väga. See on ju osa džässi traditsioonist, et igaüks saaks natuke näidata oma võimeid."

Ilvesed Jan Garbareki kontserdil

Feisti kontsert Kadriorus / August 2012

Olümpiamängudelt naasnud president saabus kontserdile otse Vabaduse väljakult, kus tervitati olümpiasangareid ning kandis uhkusega siniseid Eesti olümpiadresse. Kontserdi alguse poole küsis bändi solist, lauljanna Leslie Feist, kas aia ääres seisab president ning saatis teele tervitused.
Enne viimast lugu mõistis aga too oma eksimust ning ütles, et viskas enne hoopis nalja ega saanud aru, et tegu ongi presidendiga, sest tema info kohaselt presidenti kodus polnud. Sedakorda edastas ta veidi ametlikuma tervituse ja vabandas oma nalja üle.

President Ilves Feisti kontserdil

Tallinn Music Weeki konverents, kus president Ilves peab igal aastal kõne alates 2009 / Aprill 2013

President Ilves Tallinn Music Weeki avamisel

Positivus / Juuli 2013

President Toomas Hendrik Ilves ei jätnud kasutamata võimalust kuulata Läti suurimal festivalil oma suurt lemmikut Palma Violetsi. President veetis mõnusasti aega, õlletops näpus, ning tegi julgemate küsijatega ka selfisid.

President Ilves Positivusel

Arvo Pärdi kontsert Washintonis / Mai 2014

Eesti muusikat ja eesti muusikuid oli Washingtonis toimunud kontserdile kuulama tulnud vägagi eriilmeline publik – oli rahvarõivastes väliseestlasi, lühikestes pükstes ja T-särgiga mehi, mustas kleidis ja pärlikeega daame. Aga kõiki neid ühendas pühendumus ja soov saada osa Pärdi muusikast. Kontserdil oli lisaks riigipeale ka Pärt ise.

Arvo Pärdi kontsert Washingtonis

Tallinn Music Weeki konverents / Aprill 2015
President Ilves Tallinn Music Weeki avamisel

Arvo Pärdi juubelikontsert Noblessneris / September 2015

President Ilves saabus esmakordselt avalikkuse ette oma tulevase abikaasa Ieva Kupce'ga, kuigi suhte iseloom pealtnägijatele toona veel mõistatuseks jäeti. Kolm kuud hiljem peeti pulmad.

Toomas Hendrik Ilvese ja Ieva Kupce saabumine Arvo Pärdi kontserdile

President Ilvese nooruspõlve lemmiklugude kogumiku esitlus Kinos Sõprus / Detsember 2015

Melomaanist riigipea andis välja oma nooruspõlve lemmiklugude kogumiku "Teenage Wasteland – Lemmikud aastatest 1963–1978 / Favourites 1963–1978". Kogumikplaadi tulud annetati heategevusprojektile Minu Unistuste Päev, mis viib ellu raskelt või krooniliselt haigete laste unistusi.

President Toomas Hendrik Ilves tutvustas muusikakogumikku

Ilves tutvustas sündmusel esmakordselt tulevast Ieva Ilvest kõikidele oma olulistele sõpradele-tuttavatele, pühendades talle ka oma avaloo, tähendusrikka The Kinksi "You Really Got Me". Rahva nõudmisel üles võetud lisaloo ajal, milleks oli Peter Sarstedti "Where Do You Go (My Lovely)", palus ta kaaslanna ka tantsule. Sel hetkel säras Ieva sõrmes juba ka kihlasõrmus.

President Toomas Hendrik Ilves astus DJ-na üles Helsingi ühes trendikamas ööklubis Kaiku

Kogumikplaati "Teenage Wasteland" ka põhjanaabritele tutvustama sõitnud president mängis menukal peol peamiselt 1960. ja 1970. aastate roki suurkujude loomingut. Kohaletulnute meelest oli presidendi etteaste igati professionaalne ning pettuda ei tulnud kellelgi. Peo tulud suunati haigete laste toetuseks.

Schilling / Juuli 2016

Oma riigipeapõlve viimaseid kuid veetev riigipea nautis Kilingi-Nõmmel toimuval indie-muusika festivalil sooja ilma ning oma lapseootel kaasa seltsi.

Toomas Hendrik Ilves ja Ieva Ilves Schilling festivalil 2016

Positivus / Juuli 2016

President Ilvese üheks põhjuseks Läti suurfestivali väisamiseks oli tema lemmiku Wolf Alice’i kontsert. Riigipea oli kontserdi ajal täies hoos ning vihtus koguni õhukitarri sõrmitseda. Pärast võimsat rokkimist ootas meest aga kohtumine bändi endaga ning loomulikult ei jätnud ta kollektiivi ilma ka oma kogumikplaadist.

Ilvesed Positivusel

Viljandi folk 2016 / Juuli 2016


Presidendi vastuvõtu kontsert roosiaias / August 2016

Augustikuine roosiaia pidu oli president Ilvese viimane suurem külaliste võõrustamine riigipeana ning ühtlasi suurim kontsert, mida Kadrioru roosiaias kunagi peetud. Muusikutele, ettevõtjatele, kultuuri- ja ühiskonnategelastele oli see võimalus ühise rõõmsa peoga Eesti muusikat ning kodanikualgatust järjepidevalt toetanud ja innustanud presidendile aitäh öelda.

Erilise kooslusena tulid kokku Sven Grünberg, Ott Lepland, Liis Viira, Reigo Ahven, Mihkel Mälgand, Ain Agan ja Riho Sibul ning kontserdi lõpetab Curly Strings. Õhtut juhtisid Priit ja Märt Pius ning plaadimuusikat mängisid DJ-d Andres "Drummie" Vosman, Alari Orav, Tõnu Kõrvits ja Sander Mölder.