Usain Bolt võitis pühapäeval Rio olümpiamängudel meeste 100-meetri jooksus oma kolmanda järjestikuse kuldmedali, kinnistades oma "maailma kiireima mehe" staatust. DeGenerese postitatud pilt oli kompliment Bolt’i kiirusele, kuid inimesed võtsid seda solvanguna ja süüdistasid Ellenit rassismis, soovitades tal pilt Twitterist kustutada.

Vastukaja fotole oli valdavalt negatiivne:

“Sa arvasid, et on naljakas postitada pilt, kus sa ratsutad musta mehe seljas? Ei. Kustuta see rassistlik praht.”

“Kallis @TheEllenShow: Kes iganes see praktikant oli, kes arvas, et see säuts on hea idee, ta tuleks vallandada. Koheselt.”

“Orjandus teeb siiani haiget & see pilt sinust Usaini seljas meenutab mulle “Mustade Orjust” See ei ole mitte kunagi OK!”

DeGeneres pärast rassismikommentaaride tulekut pilti aga ära ei kustutanud, vaid säutsus neile hoopis vastuseks: “Ma olen vägagi teadlik rassismist meie riigist. See on kaugeim asi sellest, mis ma olen.”

Lisaks inimestele, kes Elleni naljast aru ei saanud, oli ka palju neid, kes säutsust vihastunud isikutele olukorda selgitasid tuues välja, et Ellen tegi vaid komplimendi Usaini kiiruse ja tugevuse kohta.

Ka Usain Bolt ise jagas DeGenerese postitatud pilti, mis näitab, et ta ei võtnud postitust solvanguna. Kokku on pildil juba üle 34 000 jagamise ja 83 000 meeldimise.