Kalvi-Kalle on fotojäädvustuse põhjal asetanud oma vaevalt mõnenädalase pisitütre viltuselt jalutuskäru istumisossa, kuhu pole paraku aga asja ühelgi lapsel, kes pole veel iseseisvalt istuma õppinud, mis tavaliselt juhtub alles pärast lapse 6. elukuud, tihti aga hiljemgi. Kalvi-Kalle ja Heleni tütar on aga vaevalt mõned nädalad vana ega kanna veel kaelagi. Lisaks on näha, et lapsel on kinnitamata ka turvarihmad, mis muudab asendi eriti ohtlikuks, kuna laps võib kärust lihtsalt välja libiseda.

Iga lapsevanem teab, et vastsündinuga jalutamiseks ainus sobiv viis on esimestel elukuudel hädavajalik korviosa, mis võimaldab pisikesel täislavamas asendis mõnusasti puhata, koormamata selga, mille lihased pole veel piisavalt arenenud, et õrna selgroogu istuvas või isegi poolistuvas asendis toetada. Lisaks pakub vankrikorv ka piisavat turvalisust, vältimaks nii pisikese lapse võimalikku sõiduvahendist välja kukkumist.

See kõik kokku tähendab aga, et isegi mitu kuud vanemat last ei tohiks veel istuvale lapsele mõeldud vankrisse panna — tema füüsilisele arengule on suisa ohtlik rohkem kui kümmekond minutit pildil nähtavas sundasendis olla, rääkimata pikkadest jalutuskäikudest. Pidev selline jalutamisviis võib seega tuua kaasa püsivad kahjustusted lapse selgroole ja rühile ning aeglustada seeläbi tema edasist arengut oluliselt.

Kalvi-Kalle vastus nii sotsiaalmeedias noomijatele kui ajakirjandusele on ootuspäraselt väga sirgjooneline. "Teie tehke oma lastega, kuidas tahate. Minu laps teeb nii, nagu tema tahab... Kui teile ei meeldi midagi, on see teie probleem ja teie probleem pole minu mure!" teatab ta resoluutselt.

Näiteks Marienthali Psühhiaatria ja Psühholoogia keskuse tunnustatud füsioterapeudi Aljona Säilevi kommentaaridele tuginedes ei tohi iseseisvalt veel mitte istuvaid lapsi sundasendisse panna järgmisel põhjusel: “Väikese beebi lihassidemed ei ole veel välja arenenud. Me küll seda silmaga ei näe, aga selgroolülid ja lülidevahelised diskid saavad passiivse istumise tagajärjel kannatada. Alles täiskasvanu eas võivad sellest tingitult tekkida näiteks seljavalud.” Täpsemaid teadmisi beebide erinevatest arenguetappidest ja nende tähtsusest saab ammutada allolevast videost: