Raamatunatukesse on kogutud valik omaaegsetest (1988) Kersna tehtud pilauudistest "HTV uudised". Nii nendest, mis eetris käisid, kui nendest, mis sinna ei jõudnudki.

Tuleb tunnistada, et Vahur marssis vapralt tol ajal vohanud absurdi- ja munitsipaalse "vorsti ei ole" huumori esirinnas!

Valik katkendeid Vahur Kersna esimesest raamatust:

ILMATEADE

Vorkuta
Õhutemperatuur on päeval -35–40 kraadi, öösel -45–50 kraadi, keskküttega korterites mitte üle 40 kraadi alla nulli.

Mägi-Karabahhia
Udu, vihm, tuul, pori, veri, kuulid, pommid, süütepudelid, noad, kumminuiad, nõrk pilvitus.
Kehatemperatuur päeval +5 kraadi, öösel 0 kraadi ringis.

Moskva
Püsib ajutise selginemisega sombus usk sotsialismi tulevikku. Kõik muud näitajad on nulli piires.

Neil päevil teatas Ruanda valitsus, et toetab NSV Liidu perestroika-poliitikat. Vastuseks sellele avaldusele saatsid Ukraina NSV rahvas ja valitsus Ruanda Vabariigi presidendile noodi, milles nõutakse Nõukogude Liidu siseasjadesse jõhkra sekkumise kohest lõpetamist.

Suurt nördimust ja pahameelt on Viljandis tekitanud kohaliku ajalehe "Tee Kommunismile" ümbernimetamine "Sakalaks". Kuna looduses peab valitsema tasakaal, siis on linnaelanike hulgas kõneaineks toiduainekaupluse "Sakala" võimalik ümbernimetamine kaupluseks "Tee Kommunismile".

Tähelepanuks ajalooõpetajatele:
Vabariikliku Hariduskomitee käskkirja kohaselt soovitatakse algavast nädalast ajalootundides väljendi "tatari-mongoli ike" asemel kasutada täpsemalt ja tõesemalt sõnastatud definitsiooni – "Vennaliku Mongoolia piiratud väekontingendi ajutine viibimine Venemaa territooriumil Jaroslav Targa kutsel".

Hea sõnum saabus meile taas sovhoosist "Teel Sotsialismile". Eile hilisõhtuks saadi seal kõigi töödega ühele poole. Kevadised põllutööd on nüüd niiöelda otsas. Otsas on ka kõik lehmad, sead, lambad, küülikud, hobused, hulkuvad kassid ning tarakanid. Riiklik lihamüügiplaan on auga täidetud.

Foto raamatukaanest