Kuidas Tai eluga kohanemine läinud on?
Kohanemine on olnud päris kerge. Eks avastamist on muidugi palju, sest Eestis tead ju täpselt, et kui midagi on vaja osta, siis kus seda saab ja mis maksab. Siin tuleb kõiki asju tükk aega otsida ja sageli saad ikka vastuse "no have".
Asju, millega kohaneda, on päris palju. Harjumatu on näiteks vasakpoolne liiklus ja võõrad on ka mitmed toidud. Autosõit on asendunud "allveerolleri" sõiduga - tugeva vihma kätte jäädes lihtsalt tekib selline tunne.

Milline teie elupaik välja näeb?
Elupaik on vaikses Chalongi piirkonnas, kus meil on maja ilusa nimega rajoonis - Paradise Villas. Maja ise on kahele inimesele rohkem kui suur - 120 ruutmeetrit 3 toaga. Selle juurde kuulub ka bassein.

Kas olete leidnud juba tuttavaid, kes teile kohalikku elu tutvustavad?
Kohalikke inimesi pole, küll aga on siin ees palju teisi vanu tuttavaid eestlasi, kes Tais mõnda aega elanud ja tänu kellele on lihtsam vajalikke kohti üles leida - olgu see siis mõni spetsiifiline pood, postkontor või otsetee mõnda randa või asulasse.

Millega oma päevi sisustate? Kas koduigatsust pole veel kallale kippunud?
Päevad on enamasti kahes osas - hommikul on töö tegemine kuni lõunani ja õhtul oleme kas rannas  või sõidame rolleriga mööda saart. Rolleriga on siin väga mõnus sõita - näeb palju ja sellega pääseb ka kõikjale hästi ligi.  Ainult ettevaatlik tuleb olla - kihutamine võib kurjalt kätte maksta. Esimene uljaspea-moodi sõitmine lõppeski halvasti...
Eestit igatsema pole miski veel pannud. Uudised lörtsist, võimalikust kakskeelsest Eestist, igasugustest lisanduvatest maksudest - perearsti visiiditasu, kilekotimaks jne., paneb pigem Eestist veelgi kaugemale minema...
Perekonnaga saab suhelda internetis ja loodetavasti saavad nad ka meile külla sõita. Palju harjumuspäraseid Eesti toite/jooke ajavad muidugi suu vett jooksma - kohukesed, sink, juust ja minu vaieldamatu lemmik energiajook Battery. Kahjuks siinsed analoogsed tooted pole pooltki nii head.

Kas olete Tais ka teiste eestlastega kohtunud?
Teiste eestlastega kohtume hommikul juba terrassile minnes, sest meil on kõrvuti viis maja eestlasi täis. Kõik väga toredad noored inimesed. Igasugune "ussitamine" siin puudub.

Mis on sealse elu juures teid kõige rohkem üllatanud?
Positiivselt üllatunud oleme kõige rohkem siinsete inimeste sõbralikkuse ja lahkuse üle. Ükskõik, kuhu lähed, inimesed naeratavad. Seda ka siis, kui nad sind aidata ei saa või kui neil poes ühte või teist asja müügil pole. See heatujulisus on täiesti nakkav!
Üllatanud negatiivses mõttes on aga kõige rohkem üks väike - 1,5 meetrit pikk, madu, kes juba nädala jagu meie hoovis ringi luurab. Esmalt ei osanudki teda karta, kuid just täna hommikul tappis ta oma hammustusega koerapoja. See oli meile kõigile päris suur šokk.

Kui kauaks plaanite Taisse jääda?
Esialgne plaan on suveni siin olla ja siis Eestisse tulla. Eks siis juba näeb, mis edasi saab. Aga siin on nii palju avastamist - kõik lähimadki saared on veel läbi käimata ja plaan on veel lähimaid riike - Malaisiat, Laost ja Birmat, ka külastada.