Franklini sugulane märkis ära, et pastelset värvi roosid sümboliseerisid lauljatari armastust lillede vastu ja harjumust olema kaunistustega alati veidikene üle võlli. Naise riietus oli samuti välja valitud hoolega: see sümboliseeris tema naiskorporatsiooni ja see kleit oli Franklini sugulase arvates midagi siukest, mida oleks Aretha ise välja valinud.

Muuseumi esindaja Kelly Major Green ütles, et nende eesmärk oli luua muuseumis kiriku õhkkond, sest kirik oli see koht, kust algas Franklini tähelend.

Daily Mail andmetel maksis soulikuninganna kirst 40 000 dollarit ja tal olevat sama stiil, mis Michael Jacksoni kirstul. Tegemist oli käsitööga ja see sisaldab nii päris kulda kui ka pronksi.

Üks tulijatest ütles, et teisipäeva varahommikul tuli Franklini sugulane Chrystal rahva sekka ja jagas kõigile ööbijatele vett ja burgerit, et avaldada neile pere poolt tänu.

Franklini matused toimuvad reedel Detroitis, kuhu on kutsutud ainult perekond ja sõbrad. Matustel esinevad Stevie Wonder, Faith Hill, Jennifer Hudson, Fantasia ja Shirley Caesar.

Iseõppinud pianist, lummava häälega lauljatar ja helilooja Aretha Franklin suri 76aastasena pankreasevähki.