Rahvast oli esitlusel rohkem kui istekohti ning Tätte esines ikka oma tuntud headuses. Muuseas põhjendas ta ka ära, miks ta üldse raamatu kirjutada otsustas. Ta ütles, et on andud palju väikeseid kontserte, kus publikuga tekib dialoog ja nii mõnigi kord on talle öeldud, et "kuule, las see pill olla, räägi parem juttu".

Armastatud muusikut usutles Ingrid Peek ning Jaan Tätte jagas publikuga mõtisklusi teemadest, mida käsitleb oma raamatuski: lisaks vaikusele, õnnele ja meelerahule tuleb teoses jutuks veel selliseid elulisi ja igavikulisi teemasid nagu pühadus, vaimutoit ja hing, ta jutustab ühtsusest ja üksildusest, teel olemisest ja reisimisest, mõtiskleb elu üle maal ja linnas, inimese ja looduse suhtest ning muidugi merest, vaatab kaugusse ning laseb mõttel lennata tähtede taha.

Jaan Tätte avaldab raamatus ka mõtteid sellest, kas hingevalust on vaja vabaneda, kas usk aitab ning kuidas ära tunda oma inimesi. Vahepaladeks esitas muusik mõned oma laulud. Hiljem kirjutas autor soovijatele raamatutesse ka pühendusi.

Alkeemia Akadeemia on eluülikooli täiendõpet pakkuv sündmustesari, mida salvestab Raadio 2 saade "Hallo, Kosmos!".