"Tegu on meil kunagi tellitud skulptuuriga, millele ei tuldud järgi," sõnab ettevõtte Edurus OÜ juhatuse liige Karl Tähe. Mees lisab, et kuju telliti aastail 2008-2009, klient maksis selle ka kinni, aga kujule ei tuldud kunagi järgi.

Kuju tellijat Tähe avaldada ei soovi, ent täpsustab, et tegu oli ühe ususekti MTÜ-ga, kes leidsid, et fallos on viljakuse sümbol ning just sellist neil vaja lähebki.

Küll aga on Tähe meelest õige aeg fallost pisut tuulutada. "Ta seisab meil niisama laos juba tükk aega. Saaremaal oli sõbra pulm ja mõtlesin, et lähen teen nalja – viin neile viljakuse sümboli külla," sõnab ta, fallos on püsinud Eesti laos viimased neli aastat.

Et gigantpeenis sai paari päevaga kümnetele tuhandetele inimestele tuttavaks, kasutab Tähe olukorra positiivsust ära ning näitab Eesti rahvale suguliiget meeleldi. "Reaalsus on see, et kui keegi peaks seda tahtma, siis võib selle ära osta," tõdeb Tähe ja lisab, et kuju müügihind on 8000€.


Fallos on raiutud ühest suurest kollase graniidi tükist ning on läbi ja lõhki käsitöö. "See on kõik käsitsi tahutud ja masinat kasutatud pole," kirjeldab Karl Tähe.

Tähe sõnul pole veel keegi fallose vastu tõsisemat ostuhuvi üles näidanud. "Ega tegelikult ta ongi viljakuse sümbol. Kui mõni omavalitsus peaks tahtma endale platsile seda sümbolit, noorpaar või paar, kellel ei õnnestu last saada, siis see peaks viljakust tõstma ju küll," tõdeb Tähe lõbusalt.