2016. aastal teatas Avicii, et tema tollane tuur jääb tervislikel põhjusel tema karjääri viimaseks. Viis aastat tuuritamist ja alkoholi kuritarvitamist olid tolleks hetkeks muusiku juba kahel korral tervisehädadega haiglasse viinud.

Möödunud aastal hakkas Bergling taas muusikaga tegelema ja mullu suvel ilmus tal EP nimega "Avīci (01)". "Olen äärmiselt elevil uuesti muusikaga tegelemisest. Minu viimasest loomingust on möödas väga pikk aeg ja ma pole ammu olnud ka uue muusika pärast nii elevil," sõnas ta. Lühialbum, mis sündis koostöös mitmete tuntud muusikute ja laulukirjutajate, pälvis palju positiivset tähelepanu ning see on nomineeritud ka tänavuste Billboardi muusikaauhindade parima tantsu-/elektroonilise albumi kategoorias. Auhinnagala leiab aset 20. mail ja sellest oleks pidanud osa võtma ka Avicii ise. "On au olla nomineeritud. Ärge magage maha 20. mail toimuvat LIVE sõud," seisis mõned päevad tagasi mehe viimases Facebooki postituses.

Aviciil oli plaanis kokku ilmutada kolm lühialbumit, millest "Avīci (01)" jäi paraku esimeseks ja ka viimaseks. Möödunud sügisel ilmus samuti dokumentaalfilm "Avicii: True Stories", kus lõid kaasa nii David Guetta, Wyclef Jean, Nile Rodgers kui ka Chris Martin.

Lisaks muusikaga tegelemisele armastas Avicii reisida ja looduses viibida. Muusiku sotsiaalmeedia oli äärmiselt hästi kureeritud ja viimastel kuudel koosneski tema Instagram peamiselt kirevatest reisipiltidest.

Vaata pilte!

2017. aasta sügisel jagas Avicii fännidega üht oma lemmikut kohta lõõgastumiseks.
Avicii

Septembri alguses toimus Nevadas kunsti- ja hipifestivalil Burning Man, mida väisas ka Avicii. Mees nentis pärast suur kohvrit läbi kõrbelinnaku lohistades, et järgmisel korral peaks ta mugavamat pagasit kasutama
Avicii

Kas sina oskad ära arvata, mida muusik parasjagu kuulas?
Avicii

Avicii möödunud sügisel uusi sõpru leidmas.
Avicii

Avicii

Avicii

Rootsi megastaar nautis väga looduses viibimist.
Avicii

Looduses viibimisele ja telkimisele andis ta viis tärni.
Avicii

Avicii armastas toituda tervislikult ja käskis ka fännidel nautida köögivliju.
Avicii

Tema aastavahetus möödusi lähedaste seltsis.
Avicii

Avicii soovitas aasta alguses kõigil enne surma käia ära Lõuna-Aafrika Vabariigis asuva Laudmäe tipus ja viibida keset pilvi.

Avicii

Muusiku Instagrami tõeliseks staariks oli tema kutsikas Liam, kellest Avicii hulganisti imearmsaid kaadreid jagast.
Avicii

Avicii käe all on valminud mängurakendus nimega Gravity, kus saab kogeda tema parimaid hitte läbi lummava atmosfääri.
Avicii

Avicii investeeris veebruaris Rootsi esimesse külmpruulitud kohvi ehk cold brew firmasse.

Avicii

Kaadrid Avicii stuudioelust.
Avicii
Avicii

Alles möödunud kuul jagas Avicii armsat pilti oma kutsikast Liamist, kes tähistas novembris oma esimest sünnipäeva.
Avicii

Oma viimaste Instagrami postituse tegi ta 4. aprillil: "Californias paistal alati päike".
Avicii