Esileedi loodusest inspiratsiooni saanud kleit oli suureks jututeemaks juba enne pingviinide paraadi algust. Kostüümi autoriteks on Emma Saarnio ja Helmi Liikanen.

"Kostüümi kontseptsioon põhineb Soome iseseisvuse teisel sajandi algusel, mis toob endaga kaasa uue keskkonnateadliku mõtteviisi, ning uute materjalide kasutamise ja uue põlvkonna disainereid. Ma tahtsin kujundada rõivast, mis rõhutab tema kandja iseloomu ja samal ajal räägib materjali päritolust," ütles Saarnio pressiteates.

Kleidi maksumust ei ole teada, kuid Aalto ülikooli teadlane Marja Rissanen, kes on tegelnud tihedalt uue tehnoloogiaga, tänu millele presidendiproua kleit ka tehti, vihjas, et tegemist on väga kalli rõivaga.

Eelmisel aastal oli Haukio (pildil paremal) juubelipidustuste ajal lapseootel ja kandis väga armast ja tagasihoidlikku kleiti. Yle1 kommentaatorite sõnul ei andnud ta disainerile ühtegi suunist tegumoe ega värvi asjus. Kleidi autor oli toona Soome aasta noor disainer Heidi Karjalainen, kelle jaoks oli tegemist esimese tellimustööga.