„Käisin Olustveres teenindus- ja maamajanduskoolis ning õppisin taimekasvatust, mina olen meie peres põllumees,“ selgitas Tiina Õhtulehele, kuidas peres napsu nimi selgeks räägiti.

„Samal ajal, kui Tiina oli põllumajanduse selgeks saanud siin koolis ja hakkas tšillisid kasvatama ja mustsõstraid, siis mina võtsin vaikselt neid tšillisid sealt taime küljest ja hakkasin toppima erinevatese viinapudelitesse. Ühel hetkel oli pikk rivi viinapudeleid, kus sees oli hästi palju eri tšillisid ja maitseid. Siis ma hakkasin neid maitseid kokku miksima,“ meenutas Erki, kuidas sündis hea retsept.

Ürituse raames toimus juba kolmandat korda ka kohaliku toidu laat, kus piirkonna toiduhuvilised ning väiketootjad üle kogu Eesti tõid maitsmiseks ja ostmiseks välja parimad palad ning joogipoolise. Pop-up kohvikutes sai proovida ka kohalike kodumajapidamiste parimaid hõrgutisi.