Marakratt on kaks aastat tagasi koondunud 3-liikmeline punk-rocki sugemetega bänd, keda iseloomustab ausus ja tõsielulisus. Bändiliikmte enda sõnul võimaldab rütmikas agressiivsus ja kõigi sagedauste tugev mängimine end välja elada ning tuua publikuni võimas energia.

Tudengibänd 2016 võitjad valis žürii välja viie finalisti seast, kes olid läbinud eelvooru. Lisaks vokaalsetele võimetele ja vilunud pillimängule hinnati konkursil bändide tudengilikkust ja omaloomingu originaalsust.

Sel aastal pidid eelvoorust edasipääsenud bändid lisaks omaloomingulistele lugudele valmistama üks kaveri, kus ilmneb nende nupukus, vaimukus ja tudenglikkus. Oma versiooni pidid bändid tegema Karl-Erik Taukari loost "Vastupandamatu".

Tudengibänd 2016 tiitli pälvis punk-bänd Marakratt. Parima instrumentalisti tiitli pälvis A3 bassist Erik Grenberg. Parimaks vokalistiks pärjati Jelly Rue solist Ann Vesselov. Publik valis oma lemmikuks ansambel Ropka.

Noortele bändidele jagati ka mitme suurfestivali esinemiskutseid. Jelly Rue bänd sai ka esinemiskutse Tartu Indiefestile. Uue Maailma tänavafestivali esinemiskutse pälvis Tori Hobune. Pileti Amme Rocki lavalaudadele pälvis Marakratt, keda tunnustati ka parima kaverdatud loo eest.

Auhinnafondi kuulus sel korral alustava bändi starter-komplekt: Airika Vettika fotosessioon ning Andres Joamets ja Mati Kasemetsa poolt videona laivi salvestamime. Lisaks Tap11 heliteenus, mis võimaldab täisvarustuses pop-up kontserti vabalt valitud kohas.

Enne Tudengibändi finaali nõustasid tudengibände ka oma ala asjatundjad. Erik Morna Raadio2'st kõneles sellest, kuidas jõuab lugu raadiosse. Kristjan Kaasik Bändilaborist jagas bändidele personaalset nõu. Allan Kasuk Kruuvist rääkis lähemalt oma kogemusest Tudengibändi võitjana.

Tudengibändide konkurss koondab enda alla Tartu Tudengipäevade vanimad võistlused "Tudengilaul“ ja „Tudengibänd“. Võistlesid bändid, milles vähemalt üks tudeng või kutseõppur. Erinevalt varasemast olid ühisel konkursil võistlustules nii akustilised kollektiivid, kui ka elektrilise võimendusega pillidega bändid.