Krahv ja krahvinna kohtusid Eesti president Kersti Kaljulaidiga, aga ka peaminister Jüri Ratasega, riigikogu esimehe Eiki Nestoriga ja välisminister Sven Mikseriga.

Lisaks avavad Wessexi krahv ja krahvinna Eesti Meremuuseumi Lennusadamas näitus, mis jutustab loo Briti Kuningliku Merepäeva olulisusest Eesti Vabadussõja (1918-1920) esimestel kuudel. Külastatakse ka kaitseväe kalmistul olevat Vabadussõjas langenute mälestusmärki, mille jalamile viiakse pärg.

Wessexi krahv ja krahvinna kohtuvad ka andekate Eesti noortega. Riigikogus tutvuvad nad Briti saatkonna poolt korraldatud koolilaste loomekonkursi “100 aastat sõprust” parimate töödega, noortel autoritel on võimalus oma töid kuninglikele külalistele tutvustada.

Tallinna Inglise Kolledžis saavad Wessexi krahv ja krahvinna kuulata kooliõpilaste debatti soolise võrdõiguslikkuse teemal. Briti suursaadiku residentsis toimuvale teepeole on kutsutud Edinburghi hertsogi auhinna ja Superheroes programmides osalejad ja Britanica huvikooli noored inglise keele õppijad.

Wessexi krahv ja krahvinna on täiskoormusega töötavad Briti kuningliku perekonna liikmed. Igal aastal külastavad kuninglikud kõrgused sadu koole, ülikoole, sõjaväebaase ja heategevusorganisatsioone, et tutvuda nende tegemistega ning tõsta nende nähtavust maailmas. Wessexitele on eriti südamelähedane noorsoovaldkond: 1999. aastal asutasid nad oma fondi The Wessex Youth Trust, mis toetab noori aitavaid heategevusorganisatsioone.