Nokamütsi kandmisest tekkinud tüli Tallinnas Nimeta Baaris päädis sellega, et Eesti üks tuntumaid räppareid Henry Kõrvits ehk Genka visati turvameeste poolt baarist välja ja toimetati politseijaoskonda.

Pealtnägija kirjeldas Õhtulehele, kuidas ööl vastu kolmapäeva nõudsid baaritöötajad sisenenud Kõrvitsalt, et too mütsi peast võtaks. Kui Kõrvits nõudmise peale protesti avaldas ja lahkumast keeldus, toimetanud turvamehed ta ukse taha. Seal sõnelus jätkunud, kuni Kõrvitsa käed raudu pandi ja ta politseile üle anti.

Eile postitas Genka toimunu kohta ka oma Twitteri-kontole: "Mind ei lastud Nimeta baari sisse. Põhjuseks oli see, et mul oli müts peas. Põneval ajastul elame! F***in morons!"
Täna kinnitas räppar Õhtuleht Online'ile vahejuhtumit. Tema sõnul nõustus ta lõpuks nokatsi peast võtma ning sai loa baari siseneda. Ent taas mütsi pähe pannes saabusid turvamehed, kes nõudsid, et ta lahkuks. "Tunded läksid seal tõesti keevaliseks. Viskasin selle õlle maha, protesti märgiks või nii," pajatas Genka, kes toimetati seletuste andmiseks politseisse.
"Kirjutasin seal mingitele paberitele alla ja tulin ära," ütles ta.

Juhtum ajab räpimehel senini harja punaseks. "Kurat, see juhtus Tallinnas, mu kodulinnas! Oleks, et ma eksiksin mingi usu vastu, aga ei, mind ei lastud pubisse sisse," imestas ta. "Nad ei osanud mulle korralikult seletadagi, miks ma sisse ei saa. Lihtsalt, et sul on müts peas. Ja selline asi juhtus aastal 2010..."

Mehe sõnul on ta samas baaris varem korduvalt käinud, kandnud nii dresse kui ka nokatsit ning probleeme pole tekkinud.

Nimeta baari mänedžer Marko Annion räägib portaalile Elu24 nii: «Välja visati Genka selle pärast, et ta ajas püsti keskmise sõrme ja keeldus mütsi ära võtmast. Küsimus oli nii mütsis kui sõrmes. Meie baaris spordirõivaid ei kanta. On kehtestatud sisekorra eeskirjad, mis on kooskõlastatud Politsei- ja piirivalme ameti, Kesklinna valituse ja ühistu juhatusega.»
«Mina nägin sel aastal Genkat meie baaris esimest korda. See, et ta Väike-Karja tänaval elab, ei tähenda, et ta meie juures pidev klient oleks. Aga temaga on ennegi olnud probleeme: küll ta on dressides ja niukesed asjad... See ei huvita mitte kedagi, kas ta on prominent või laulja… Reeglid on kõigi jaoks.»
«Ta viskas mind õllepudeliga selga, see on politseiraportis ka kirjas. Esimesel võimalusel teen arstliku ekspertiisi oma seljale ja siis vaatame edasi. Genka jutt võib olla mis ta on, meil on igal pool kaamerad, väljas ja sees, sealt on kõik näha, mis toimus. Genka võttis oma õllepudeli ja viskas ning tabas mind sellega selga. Selle peale pidasid turvatöötajad ta kinni ja kutsusid politsei ja mina kirjutasin politseile avalduse.»