Tuntud lauljad ja kuulsate meeste kaasad on järjest vahetamas professiooni – meikaritena joonistavad "nägusid pähe" lauljatar Getter Jaani, muusik Tomi Rahula abikaasa Anni, Mihkel Mattiseni kihlatu Polina Seledtsova, laulja Kairit Tuhkanen, viimati lisandus Tanel Padari elukaaslane Kristel Mardisoo. Stilist ja kostüümikunstnik Gerly Tinn on aga ametinimede ja tiitlite kergekäelisest lisamisest löödud! 

Tinni mure on põhjendatud, sest pealetulijate tase on erinev. Mõni on jumestuseilma sukeldunud tõsisemalt, läbinud koolitusi, kuid on ka isehakanuid, kes lihtsate teadmiste pinnalt ilu loovad. Getter Jaani näiteks sai asja käppa Youtube'i videoid vaadates!

"Kõik, kes on teinud paari kõrvarõngaid valmis, on ehtekunstnikud, ja kõik, kes meikinud ära ühe näo, meigikunstnikud! Tiitlid "tipp" ja "kunstnik" devalveeruvad ja muutuvad justkui sõimusõnadeks," leiab Tinn, kelle sõnul on Eestis tippe vähe. Üheks neist vähestest peab ta Katrin Sanglat.

Sangla alustas 14aastasena, kui tema ema, Nõukogude ajal meisterjuuksur, käis konkurssidel ja võttis Katrini kaasa modelli jumestama.

"19-20-aastaselt omandasin kosmeetiku kutsetunnistuse ja jumestus oli osa sellest," meenutab Katrin. "Töötasin aasta kosmeetikuna, misjärel avasin Pirita TOPis Katrin Sangla Make-Up Studio. Tänaseks on mul staaži 23 aastat." Sangla on end täiendanud, käinud näiteks Orlandos ja Hollywoodis ilujumestust ja -grimmi õppimas. Aerograafia (meigi pihustamine püstolist – toim) kursused läbis ta Austrias!

Mardisoo, kes meigikunsti õpib, palub end Sanglaga ühele pulgale mitte panna: "Ma ei pea end kindlasti meikariks, vaid inimeseks, kes leidis hobi, milles soovib end arendada. Profimeigikursusele, kus 180 ainetundi, läksin eelkõige iseenda pärast, et oskaksin üritusteks meikida." Kristel jätkab meigiõpinguid! "Kindlasti ei soovi ma tiitlit staarmeikar! Jah, mul on hea meel, et inimesed julgevad juba mu tooli istuda, kuid tipust olen ma täna veel väga kaugel," naerab Mardisoo.

Jaga
Kommentaarid