Getter Jaani kannatas aasta aega halastamatut terrorit – malbe lauljanna sai ahistajalt üle kahesaja telefonikõne päevas! Vähe sellest! Facebooki on loodud Getteri ja tema kallima Ott-Sander Palmi libakontod ning nende nimel suheldakse inimestega.

Getter (19) ütleb, et telefoniterror oli äärmiselt häiriv. Lähedased ja sõbrad ei saanud teda telefonitsi kätte, sest ahistaja helistas vahetpidamata.

«Ta ei rääkinud kunagi midagi. Päeval oli kosta hingeldamist, rongirataste raginat ja koerte haukumist. Õhtuti kostus arvutiklahvide klõbinat,» lausub Getter.

Kui lauljatar oma numbri ära vahetas, jäeti ta rahule. Seejärel aga hakkas anonüümseid kõnesid saama tema armastatu Ott-Sander (20).

«Me ei saanud aru, kuidas see võimalik on? Kuidas meie numbrid saadi?» imestab Getter.
Erinevalt välismaa superstaaridest meie tähti turvamehed ei saada ja neil tuleb ise toime tulla. Getter tunnistab, et tundis aeg-ajalt hirmu. «Ma kartsin, kui nägin öösiti esinemistelt tulles kedagi kodu lähedal seismas. See võis vabalt ka naaber olla, kuid kartus tuli ikkagi sisse.»

Getter tegi telefoniahistaja kohta politseisse avalduse, kuid see lükati tagasi põhjendusega, et kellegi elu ohus pole.

{poolik}

Sõbrad sigatsevad?!

Getterile ei anta asu ka Internetis, aga sellesse suhtub ta kui paratamatusesse.

«Ma pole ainuke, kellele nii tehakse. Muidugi on ebameeldiv ja vahel ka hirmus, kuid elab üle,» ütleb ta. «Facebookis on päris mitu mind. Seal on artistilehti, mis on fännide loodud, kuid on ka eraisikuid Getter Jaani nimelisi ja minu pildiga. Nad võtavad Facebookis ka minu nime all sõna.»

Ehkki seni pole liba-Getterid päris-Getteri teadmata esinemisi kokku leppinud, ei saa kindel olla, et selline asi ühel päeval juhtuda ei võiks.

Eelmisel nädalal leidis aset juhtum, mis näitab ahistajate uskumatut nahaalsust. Kroonika peatoimetaja Krista Lensin sai Ott-Sander Palmilt Facebookis palve, milles paluti saata ajakirjas ilmunud fotosid. Kui Krista Ott-Sanderile helistas, siis selgus, et noormees ei tea asjast midagi.

«Vaatasime Otiga seda kontot, millelt Kristale kiri saadeti. Sinna on üles laetud mitu sellist pilti, mida meil endalgi olemas pole. Ilmselt on võetud ühendust ka teiste väljaannetega ja neilt pilte küsitud,» räägib Getter.

Mõistagi on liba-Ott ja liba-Getter Facebookis suhtes. Nad laevad kibekiirelt üles fotod, mis päris-Ott ja päris-Getter on just üles pannud. Konks on selles, et neid pilte näevad vaid Oti ja Getteri sõbrad.
Getter oletab, et sigaduse taga on inimene, keda nii tema kui Ott tunnevad. Samas nendib neiu, et Facebookis on tema sõbralisti sattunud ka paras ports võõraid inimesi. «Igatahes on see keegi väga osav ja hoiab meie tegemistel silma peal. Kes ta on, me ei tea.»

Oma fännidega suhtleb lauljatar Facebookis siiski edasi. «Neilt tuleb väga palju kirju. Küsivad, miks ma ei vasta ja kas nad ei meeldi mulle. Muidugi meeldivad! Aga ma tõesti ei jõua kõigile nii kiiresti vastata, kui tahaks. Mul on seal olemas ka isiklik fännileht, kus teen postitusi ja proovin suhelda nii palju kui saan.»

Identiteedivargad tuleb korrale kutsuda!

Getteri mänedžer Tambet Mumma on üllatunud, et keegi libakontodega nii tõsist vaeva näeb.

«See on puhas identiteedivargus ja kui oleks vähegi aega, siis laseks välja uurida, kes selle taga on,» ütleb ta.

Tambet teab, et internetiavarustesse on tekkinud lugematu hulk kodulehti, kus Getteri kohta postitusi tehakse.

«Getteri ametlik Facebooki leht on http://www.facebook.com/GetterJaani, kuhu ta ise või mina jooksvalt infot postitame. Kõik teised FB lehed on kas fännide tehtud või siis keegi mängib Getter Jaanit,» lausub Tambet.

Tambet meenutab, et Getterile oli Twitteri konto loomine keeruline, sest temanimeline kasutaja oli kellegi võõra poolt juba hõivatud.

«Nii siis ongi Getteri legaalne leht twitter.com/getterGJjaani. Sellel on ka Twitteri ametlik kinnitus «verified profile», mis garanteerib, et tegemist on ametliku lehega,» räägib Tambet.

Keegi on teinud ka YouTube keskkonda Getter Jaani lehekülje ja vastab seal fännide küsimustele, nagu oleks ta päris-Getter.

«Loen vahel neid postitusi. Eks ikka on veidi imelik vaadata, kuidas keegi minu eest suhtleb,» ütleb Getter.
Tambet sõnab, et ilmselt on vaja identiteedivargad ja ahistajad ametivõimude abil korrale kutsuda.