Üheksa aasta eest superstaarisaatest tuule tiibadesse saanud Getter Jaani räägib esimest korda avalikult oma kolm aastat kestnud mõõnast ja eneseotsingutest, mis tema karjääri halvasid.

„Ühel hetkel tundsin, et see, mida teen, ei ole enam päris see, kes ma olen. Ma ei nautinud oma muusikat,“ ütleb Getter Jaani (25). „Laval ja muusikas andsin endast kõik. Poolikult ma asju ei tee. Lihtsalt mul oli tunne, et ei suuda midagi uut pakkuda. Kuus aastat oli kõik olnud täpselt üks ja sama. Tahtsin järgmise sammu astuda, muusikaliselt kasvada – aga kuhu? Täna tunnen, et olen hakanud vaikselt liikuma. Uus muusika on uue lähenemisega. Naudin ja rõõmustan, kui kuulen, et ka teised inimesed tunnetavad värskust ja ütlevad, et see on midagi täiesti uut minu poolt.“

Millised on su viimase üheksa aasta suurimad isiklikud läbielamised ja kasvuraskused ?

Aastal 2016 lõppes kolme-nelja-aastane periood, kus olin enda jaoks kadunud. Mul tuli lugusid välja, kõik olid head, aga ma ei nautinud ühtegi sammu. Olin enda vastu kriitiline, enesearmastus kadus ära. Tundsin, et olen pikalt ühel kohal seisnud ega saa või oska kusagile edasi minna, järgmisi samme teha, et ei suuda pakkuda midagi uut ega värsket oma kuulajatele ja iseendale. Ma ei nautinud oma muusikat. See oli hästi segane aeg. Ma ei teadnud täpselt, mida tahan teha. Olin ennekõike halb iseendaga. Sel hetkel hakkad endale küsimusi esitama stiilis, kas see on ikka see, millega ma peaksin tegelema. Või tuleks midagi uut leida? Südames tundsin ikka, et muusikast ma loobuda ei suuda, see paneb mind iga päev naeratama ja see on midagi, mida ma väga armastan.

Jaga
Kommentaarid