Ahoi, armsake!

Sa vist lõpetad sel aastal jälle viitega... Ja sa oled seda väärt – oled ju tublisti pingutanud. Ootad vist juba väga suve, või kuidas? Mina küll ootan, õnneks on ta peaaegu käes! Ja tead mis, mul on salajast teavet, et see suur ime, mille igatsuses sa nii kangesti põled, see juhtub! Juhtub varsti! Ole kannatlik ja tõsta pilk maast, nii on lootust, et tunned ta ära, kui tänaval kohtute.
See raamat, mille sa möödunud suvel Mustvee pööningult leidsid, Juhan Smuuli luulekogu, hoia seda, palun! Ah, miks ma sellest üldse räägin, tean ju niigi, et hoiad teda... Aga armsake, loe sealt ka neid luuletusi, mida sa kunagi ei viitsi uurida. Loe „Parvepoisid“ päriselt algusest lõpuni läbi! Ega ma ei sunni, ütlen või soovitan rohkem niisama...
Mulle tundub, kui siit eemalt sind vaatan, et sa oled väga õnnelik. Rõõmustan sinu üle. Armsake, siit eemalt sind vaadates tundub, et sa tahad igal sammul elu ennast ja ei midagi rohkem ega vähem. Ja elu ootabki sind iga jalaaste all, kõrval ja ümberringi.
Kuigi me vist kunagi päriselt ei kohtu, pean tagasihoidlikult ometi ütlema, et meenutad mulle paljuski mind ennast. Näojooned on kuidagi eriti saranased. 
Hüva. Nüüd pean lõpetama. Päike läheb varsti looja, et homne seiklusrikas päev saaks samuti osa tema hullust helklevast kumast. Hoia, usalda ja armasta end.



Üks hea tuttav tulevikust.

Sel aastal jõuab Eestis esmaskordselt lavale Anthony Burgessi kultusromaan "Kellavärgiga apelsin". See on Viljandi Kultuuriakadeemia 11. lennu näitekunsti tudengi Ringo Ramuli diplomilavastus, kus kaasa teevad tema kursusekaaslased - Grete Jürgenson, Märten Matsu, Getter Meresmaa, Karl Robert Saaremäe, Karl Sakrits, Eduard Tee, Martin Tikk ning Tanel Ting.

Vaata rohkem Instagramist!

Alexi päevad mööduvad kambajõmmidega piimabaaris konutades, Beethovenit kuulates ja vägivaldseid ihasid rahuldades. Ühel päeval pistetakse ta trellide taha. Vanglast kiiremini pääsemiseks laseb poiss enda peal katsetada uut meetodit, mis peaks ta heaks muutma...
"Kellavärgiga apelsin" käsitleb vägivalla ja kurjuse olemust, inimloomuse süngemat poolt. Esietendus 8. juunil 2017 Nortsu angaaris Rakveres.

Alla 14-aastastele mittesoovitatav!