Jah, tuleb tunnistada, et ei Ljudmilla Putinat ega Svetlana Medvedevat pole just tihti avalikkuse ette lastud. Pole vist selge, kes on esimene. 

Tööd aga oleks esileedile küllaga! Venemaal peetakse õlut limonaadiks, süüakse piiri tagant Hiinast toodud transrasvast kräppi ja proovi sa rulluiskudega Moskva Punaselt väljakult Puškinskajasse sõita!

Siinkohal toome välja mõned faktid kandidaatide kohta.

Ljudmilla Putina


Nooruses oli ta stjuardess kohalikel Kaliningradi lendudel.

Aastal 1996 lõpetas ta Leningradi Riiklikus Ülikoolis hispaania keele ja filoloogia eriala.

28. juulil 1983 abiellus ta Vladimir Putiniga. Neil on kaks tütart: Maria (sünd. 1985) ja Katerina (sünd. 1986 Dresdenis). Tütred õppisid Moskva Saksa Koolis, kuni Putin sai Vene peaministriks.

Aastal 1993 sattus Ljudmilla autoõnnetusse, kus sai raskelt viga. Pärast paranemist hakkas ta õigeusklikuks kristlaseks.

Tulevased abikaasad tutvusid Leningradis Arkadi Raikini etendusel ja abiellusid kolme ja poole aasta pärast.

Anatoli Voropajev on Putini ja tema abikaasa elu ainetel teinud mängufilmi "Potselui ne dlja pressõ", mis ilmus DVD-na 14. veebruaril 2008. Kinodes seda näidatud ei ole.

Ajalehe Moskovski Korrespondent andmetel on Putin 2008. alguses Ljudmillast lahutatud ning 15. juunil 2008 oli tal plaanis abielluda Alina Kabajevaga. Viimane on seda eitanud.

18. aprillil lükkas ka Putin pressikonverentsil Itaalias selle kuulujutu ümber ning ka ajalehe omanik vabandas kontrollimata andmete avaldamise pärast.

Svetlana Medvedeva


Svetlana on alates 1982. aastast abielus oma kunagise klassivenna Dmitri Medvedeviga. Neil on poeg Ilja (sündinud 1996).

Tööl ta ei käi. Proua jagab oma aega, kiriku, moeäri ja heategevuse vahel.

Svetlana olevat ka paras peoloom, keda on nähtud nii Alla Pugatšova korraldatud pidudel kui kõikvõimalikel moeetendustel.

Venemaa Teaduste Akadeemia Eliidiuuringute keskuse direktori Olga Krõštanovskaja sõnul ei ole Svetlana Medvedeva mõju oma mehele ja seega ka Vene poliitikale veel teada.

Mõned allikad siiski omistavad proua Medvedevale suuri ambitsioone ja suurt võimu oma mehe üle.

Selgitame tõe välja: