Punapäine sõnnitüdruk Mai hääletas Mäo ristis luksussedaani, mille roolis istus pankur Rein Kaarepere. Nad abiellusid, aga õnne ei olnud kauaks, sest infarkt viis Reinu kaksteist aastat tagasi toonela teele.

Eesti üks jõukamaid naisi Mai Kaarepere (42) sai tuntuks pärast ärilegend Rein Kaarepere äkksurma 1998. aasta jaanuaris. 43aastase mehe süda seiskus keskpäeval restorani Karl Friedrich trepil pärast töökohtumist Soome äripartneritega.
Ajakirjandusse tekkis uus kangelanna - mõjuka rikkuri punapäine lesk. Daami kuulsus kasvas seda enam, mida rohkem kallinesid Reinu pärandatud Hanspanga aktsiad. Need hoidsid Maid Eesti rikaste naiste esiviisikus.
Aktsiad olid Reinu asutatud investeerimisfirma Krenno nime all. Kui Swedpank Hansapanga üle võttis, siis tuli need müüa. Tänaseni haldab daam oma varasid Krenno OÜ kaudu ja selle firma nõukogus istub kolm Reinu lähedast võitluskaaslast: Tõnu Laak (59), Heldur Meerits (50) ja Andres Saame (49).
«Kohtume harva, ta on alati oma asjadega ise hakkama saanud,» ütleb Heldur Meerits.
 
Saatuslik Mäo rist
90ndate algus. Mäo teeristis hääletab krunnikeeratud punaste juustega ruudulises pihikseelikus tütarlaps. Tema kõrval peatab oma Audi Rein Kaarepere. Nii kohtas Heino Elleri Tartu muusikakooli lauluõpilane Mai ligi kaheksateist aastat tagasi oma saatust. Ta oli tutvudes 23, pankur Rein 36.
Kellegi õnn on kellegi õnnetus. See lugu ei rõõmustanud sugugi Reinu tollase elukaaslase ja tütre ema Anne Mallene (49) südant.
«Ma aktsepteerisin Reinu otsuseid, mulle oli tähtis tema õnn. Võib-olla oleks võinud kõik ka teisiti minna, aga ei läinud,» on Anne öelnud.
Anne ja Rein olid tutvunud 1981. aastal korvpallivõistlustel, kuid nad ei abiellunud. «Võib-olla ma ei käinud piisavalt peale,» ütleb Anne tagantjärele. Reinu päranduse jagamisel teda ei unustatud.
Rein ja Mai abiellusid mitu aastat hiljem, 12. augustil 1995, kui mehe asjad läksid juba halvasti. Tartu Kommertspank vajus raginal põhja ja paljud pangakliendid olid vihased.
«Olime nagu pidalitõbised, tuttavaid jäi äkki väga väheks,» pihtis Mai ajakirjanik Tiina Jõgedale raamatu «Saldo» tarbeks antud intervjuul.
Rein Kaarepere oli 90ndate alguse Eesti kandvamaid persoone. Peaministrite Bruno Sauli ja Indrek Toome abina tegeles ta kõigi asjadega: käivitas panku ja lükkas püsti uusi ettevõtmisi. Mõni neist oli väga viljakas.
Tartu Kommertspanga likvideerimiskoosolekust Vanemuise teatris meenub üks kummaline episood: koosoleku lõpu poole sisenes saali koristaja, kes hakkas koolitatud häälel kiitma Kaareperet kui ohvritalle ja siunama Siim Kallast, kes keskpankurina pidi puhastama äsjasündinud vabariigi rahanduse Augeiase tallid. Nii mõnelegi tundus, et koristaja rollis astus üles Linnar Priimägi.
 
Vaene kunstnik
Paar aastat pärast Reinu surma leidis Mai uue armastuse.
Jälle täiesti filmilik lugu. Kuid seekord on rollid vahetunud - Mai on rikas lesk ja tema ellu ilmub vaene kunstnik Argo Vöörmann ning armumisest sünnib väike Nora (7).
Praegu elavad nad lahus ning Argo on pühendunud maratonijooksmisele ja triatlonile. Viimase läbis ta tänavu esmakordselt. Kooselu Maiga on ummikus, sest mees ei suutnud rikka lese juures oma identiteeti leida. Ei ole kerge olla Rein Kaarepere mantlipärija.
Mail on ka ilma Argota muresid piisavalt. 2008. aasta ei olnud Krenno OÜ-le kerge. Firma puhaskahjum oli 31 miljonit krooni, mis tähendab Maile suurt kaotust oma varandusest. Finantsinvesteeringud tõid varahaldusfirmale 23 miljoni kroo-
nise kaotuse ja kinnisvarainvesteeringud 351 000kroonise plussi. Kulusid lisandus veel siit ja sealt ning nii see raha kadus.
Krenno OÜ 2008. aasta majandusaruande järgi on Mail  37 miljoni krooni eest portfelliinvesteeringuid, mis jagunevad jämedalt kolmeks võrdseks osaks: aktsiad, võlakirjad ja fondiosakud. Samuti kuulub Krenno OÜle pool Feraldo Holding aktsiatest, mis omab büroohoonet Tallinna kesklinnas. Eraisikuna kuulub Mai Kaareperele ka maja Tallinna vanalinnas. 
Mai sõbrannade hulka kuuluvad Hannes Tamjärve kunagine elukaaslane Pille Pihlamägi ja ärinaine Tiina Mõis, kellega on hea arutada investeerimisvõtteid, aga ka laste kasvatamist. Lapsed kasvavad ise, aga raha kipub kehvades oludes hoopis vähenema ja nii deklareeris Tiina hiljuti, et ta on oma eesmärgiks võtnud mitte raha kasvatamise, vaid hoopis kaitsmise. Kaitsetaktika on oma elus valinud ka Mai, kes väldib avalikku tähelepanu.