Kohe käivitab Kanal 2 «Tantsud tähtedega» kolmanda hooaja. Varasemast on end rahva südamesse võitjaks tantsinud need noored, kel hakkab ka eluline suhe susisema. Tänaseks on Gerli Padar ja Koit Toome kuuldavasti jälle vabad, aeg uuteks rahva lemmikuteks…

 
Maarja-Liis Ilus (27)
Mis paneb laulutähe tantsima?
Esiteks mulle väga meeldib tantsida. Teiseks võimalus, et saab lausa eratreeneri käe all oskusi lihvida. Kui muidu võtaks palju see ettevõtmine, et ennast kuhugi tantsusaali lohistada, siis nüüd pääsu pole. Sai jah-sõna öeldud ja tuleb kõik endast anda, et hea tulemuseni jõuda.
Ei olnud see «kohe» midagi. Esimesel aastal olid mul kontserdid sügiseks juba kokku lepitud ja teisel olin ära Ameerikas õppimas. Nüüd olin juba ettepanekuks valmis, aga ikka mõtlesin järele ja püüdsin objektiivselt oma võimeid hinnata — et kas tasub
kuradile sõrm anda.
 
...Koidu kogemus
Koidu kogemus oli pigem just see, et on hull töö. Kui ma talle helistasin-ütlesin, et olen nüüd tema kingades, siis ta naeris ka, et nüüd saad teada, mida tema tundis ja milliseks tema elu muutus.
Aga vahva saade. Ameerikas jälgisin nende varianti, eks Koitu Youtube’ist ka. Lõpus eriti, kui Koit ja Luisa jäid võistlema. Ka televaatajate arv näitab, et on atraktiivne show. Ameerikas panin esmaspäeva ja kolmapäeva õhtul tantsusaate taustaks mängima, kui kodus õppisin. Mis seal salata, Ameerika show on võimsam. Sealsed kostüümid ja... Nad seal tantsivad Celine Dioni, Avril Lavigne’i ja Michael Buble järgi.
#end#
Lemmik-tantsutähed
Tean Koitu läbi ja lõhki. Kui ta midagi ette võtab, siis sajaprotsendiliselt. Ta rääkis, kuidas Kerttu käis temaga kontsertidel kaasas ja siis enne ja pärast kusagil Tallinnast väljas nad tegid trenni. Näha oli, et tööd oli seal hästi kõvasti tehtud. Kui Koit rõhutas, et Kerttu on temaga tohutut imet teinud, siis ma olen küll vähemalt muusikalides näinud, et Koidul oli kõva soodumus endas olemas.
Kui esimesel aastal jäid Gerli Padar ja Mikk Saar sõelale, siis võib-olla sellepärast ma ei hääletanudki, et mul kindlat lemmikut polnud. Pigem jälgisin, kes millega üllatab. Gerli puhul olin juba kursis, et ta on hästi liikuv ja temperamente. Miku puhul oli see üllatuslikum. Nüüd olen Youtube’ist üle vaadanud, et ennast kurssi viia, mis kava-muusikat keegi kasutas. Mikk tantsis tõesti superhästi, seda enam, et meesterahvale on tantsimine keerulisem.
Eelmisel aastal oli Luisa kohati tehniliselt täpsem, Koidul ja Kerttul kõik need tõsted alati nii perfektselt välja ei tulnud, aga nende puhul mängis sära ja kõik see kõmu seal ümber. Luisa tundub selline kainema mõistusega, aga Koit on artist, läheb särama-elama, kui prožektor põleb. Loogiline, et nad Kerttuga võitsid! Ma hindan ka seda, et partneritel oleks lahe ja hea olla, ja et neil silm säraks.
 
Esimesed tantsulood
Isa süles ikka tantsisin, kui pisike olin. Esimest päris kummardusega tantsu ma ei mäleta, ju need algkooli klassiõhtute aega jäävad. Hilisemast ajast Donna Lewise «I Love You Always Forever» on mul küll mitmeid kordi südame põksuma pannud.
 
Tantsutunnid-trennid
Kui mul oli lugu «Kohtumine» ja üldse see tantsuplaat, siis tantsutüdrukutega natuke ikka tegime trenni küll. Meil oli ju oma pooletunnine kava suvetuuridel ja klubides.
 
Pulmavalss
Pulmad valsi pärast pidamata ei jää.
 
Enim kontimööda tants
Veiko on mulle põgusalt tutvustanud kõiki tantse. Põhiliselt cha-cha-cha’d ja quickstepi, mis on mulle südamelähedasem — sportlik, ei pea nii palju puusadega vaeva nägema. Põhjamaine loomus. Midagi pole teha, kui veri nii sees ei kee, kui Ladina-Ameerika tantsudeks vaja. Aga küll me selle ka keema ajame. Veiko imestas: sa ju juba oskad neid samme! Aga ta juhib nii hästi, et kui end vabaks lasta, siis on temaga väga lihtne tantsida. Mu jaoks on hästi tähtis, et oleks mõnus muusika, siis tuleb tants ka paremini välja.
 
Tants hommikuni
Viimati oli tants hommikuni sõpradega Milanos pool aastat tagasi. DJ lasi väga-väga lahedat muusikat, täiesti suvalises ööklubis, mille nimegi ei mäleta.
 
Väga-väga hea muusika
Mitte kiire diskomuusika, aga soulfull. Tallinnas on restoranis Clazz salsaõhtud, seal on paar korda ka hästi ägedaks läinud.
 
Hea liikumisega popiidol
Madonna ja Michael Jackson on ikoonid. Tänapäeval on neid häid liikujaid laval palju. Beyonce... ja kõigil on vägevad show’d. Kontserdile minnes eelistan ikka muusikalist elamust, aga DVDlt on küll hea vägevat show’d vaadata. Tänapäeval täpselt ju ei teagi, palju nad selle vehkimise juures veel otse laulavad.
 
Tantsulõvisid Eestis
Niimoodi hopsti kedagi pähe ei torkagi. Laval on Jacksoni eest meil Lauri Pihlap. Aga peol ma ei jälgi teisi tantsijaid.
 
Kuidas rahva südamesse minna?
Kõige tähtsam on ise nautida võimalust, võtta hetkest kõik. Üks tants on ainult poolteist minutit — kokkuvõtmine, et sel hetkel särada. Mina kavatsen küll nautida. Saame täiesti vabalt muusikat valida.
Kuidas…? Tuleb jääda iseendaks. Loodan et Veiko pigistab mind tühjaks nagu sidruni. Ääreni välja viia, kus kõik mu võimed on. Rahva südamesse tahaks jõuda ilusate tantsudega.
 
Veiko Ratas (30)
Maarjale iseloomulik tants
Eemalt vaadates, pressist lugedes tundus, et Maarja on aeglane valss — väljapeetus ja vaoshoitus.
Ja eks ta ongi. Ikka väljakujunenud isiksus. Selge visiooniga, ei jookse hullult kõike proovima. Teab konkreetselt, mis talle sobib või ei sobi, mida ta on valmis tegema, mida mitte.

Mis tiivustas kolmandale ringile?
(Naerab.) Ütlesin oma viis korda produktsioonitiimile: tänan, ma enam ei tule! Eks nad ikka siis meelitasid-keelitasid igasugu «jõumeetoditega». Eks nad tahtsid, et keegi vanadest meestest ka tuleks. Makaroviga nad ei saanud hindades kokkuleppele, Eduardile ei sobinud vist ajaliselt ja Parmas pidi ka sügisel pikalt ära olema. Ju siis tundusin mina neile kõige kergem saak. Maarja nime nad mulle ei öelnud enne, kui oma jah-sõna andsin.
Planeerisin sel sügisel keskenduda oma võistlushooajale. Aga kuna mu partner Helena Liiv ka tänavu saatesse võeti, siis meie tants ja oma klubi lapsed Tartus kannatavad niikuinii, vahet pole. Magad viis-kuus tundi ööpäevas, ülejäänud aja oled saalis või sõidad bussis Tallinna ja Tartu vahet.

Viies ja seitsmes koht, nüüd...
Et mida nüüd? Sellel aastal tundub väga kõva seltskond, aga ütleme, et ka šansid suuremad. Nelja- ja kuuekümneaastaseid ei pane naljalt tantsima nagu kahekümneseid. Maarja näol on mulle antud võimalus: nüüd ole ainult mees ja tee! Üritan kavad ka varemasti valmis saada, et kui saated käima lähevad, ei
läheks hulluks rabinaks.

Õpetaja õpib ka õpilaselt
Vilja ja Karismaga õppisin, et ei saa panna väga palju infot lühikesele perioodile. Tulemus on see, et ei suudeta seda esitada. Pigem natuke korraga, siis harjutada-harjutada, ja siis järgmine. Karismaga olid treeningud lühemad, puhkepause rohkem, aga see-eest vaat et iga päev. Viljaga tegime pikemalt ja hõredamalt — kolm korda nädalas neljatunnised trennid. Aga tahtmist oli mõlemal kõvasti. Ja ega mina õpetajana ka ei karju, ei vihasta — üritan mõistusega selgeks teha, mida kuidas saavutada. Nüüd Maarjaga tundub, et räägin vähem terminoloogilist juttu. Kuidagi on kujunenud, et ei pea palju rääkima. Näitan sammud ette ja teemegi nii.

Ühistest tantsulahingutest sõprus igaveseks
Katriniga pean tunnistama oma hooletust — viimati suhtlesime jaanuaris. Õhtuti olen ikka mõelnud, et peaks helistama. Kunagi lubasin talle külla minna uut maja vaatama ja kõike-kõike. Aga pole mahti olnud. Viljaga ikka meilime ja helistame, mina käisin tema sünnipäeval ja tema minu omal. Katrinit kutsusin ma ka, aga siis oli temal kiire. Kindlasti saame veel kokku. See töö, kõik need tunnid koos saalis loovad tugeva sõprustunde. Nagu Katrini raamatustki rõõmuga leidsin — olen seal päris mitmel leheküljel. Ju siis olin piisavalt oluline oma tantsuga tema elus.

Enim üllatanud tantsutäht
Dag Harteliuse fenomen. Tantsuliselt arengult ta ju polnud teab mis priimus, aga kuidas ta praktiliselt «mehena metsast» tuli ja läbi lõi, kuidas publik teda fännas! Tõeliselt meeldiv inimene!
Kõige suurem üllataja – Olga! Kui hästi ta oma temperamendiga suudab mehed tantsima panna! Peep oma pika keha ja täiesti teise ala mehe kohta esines ikka väga tugevalt. Mina oma rahuliku loomuga pole suur sõumän. Ja kahju, et Gerli jäi esimesel aastal teiseks, minu jaoks oli Gerli ikka puhas võitja! Temale on ka see artistlikkus loomupäraselt antud, kohe ongi selline lõbus vahva sell! Publik tahab muidugi funi ja seda on raske sisse panna. Seda niimoodi ei õpi, et nüüd olen sõumän ja teen…

Argo Ader (38)
Mis paneb musklimehe tantsima?
Sportlik väljakutse. Põhitõuke andis aga see, et abikaasa kõrval tantsuplatsil olen olnud paras päntajalg. Nii et ammu oli juba mõttes peotantsukursused ette võtta. Hea võimalus professionaali käe all tantsud selgeks saada.
 
Lemmik-tantsutähed
Esimesest aastast Erki Nool — ta ju ka sportlane! Nägin arengut, kuidas ta läks iga saatega paremaks. See motiveeris ka mind: kui tema sai, saan mina ka hakkama. Järgmisel aastal Värnikule ma nii väga pöialt ei hoidnud. Kuigi ma tunnen teda hästi. Aga temal polnud saates seda spordimehe pühendumust sees, rohkem naljategemine. Nii et rohkem sümpatiseeris Dag (Hartelius – toim.) oma hea diplomaadihoiakuga. Koidu ja Kerttu vahel oli tunda head pühendumust ja keemiat. Nad sobisid kokku, see püüdis pilke. Isegi telepildist oli nagu mõnus soe tunne.
 
Lemmik-tantsutähed
Igal pool sunniti valssi… Nii et kuskil 15aastaselt, kui vanemaid polnud kodus, hakkasin ise üksi pusima.
Muusikalist kuulmist ju oli ja suurte sünnipäevadelt jäi meelde — mul on hästi hea mälu —, salvestasin need sammud kõvakettale. Kodus panin kasseti makki mängima ja hakkasin proovima. No ju see mõne tüdruku pärast oli. Nad ju kõik oskasid valssi, poisid olid käperdised. Mul oli vaja näidata, et ma pole selline. Kõigile oli suureks üllatuseks, kui ma astusin platsile ja tantsisin viini valsi ilusti ära. Lihtne on ühele poole, mina õppisin ära keerutama mõlemale poole.
 
Esimesed tantsulood
Ma ei tea, Modern Talking oli siis kõva sõna.
 
Pulmavalss
Oli, oma kümme aastat tagasi. Läbi pisarate, sest nädal varem õnnestus mul hüppeliiges niimoodi välja väänata, et taheti kipsi panna. Tänu headele kolleegidele Mustamäe haiglas sain nädalaga ilusti jalad alla. Natuke valuvaigisteid ka ja — pulmavalss tuli ilus!
 
Enim kontimööda tants
Praeguseks olen Helenaga õppinud kolme: aeglane valss, rumba ja tango. Aeglane valss oma liikuvuse ja hõljumisega meeldib kõige rohkem, kuna sellest me alustasime. Tantsimisega on palju probleeme. Esimeses trennis ütlesin partnerile kohe, et mul jalad segavad tantsimist. Kui reie ümbermõõt on ligi 80 sentimeetrit, siis teha igasugu ristsamme on ikka tõsine peavalu. Aga küll leiab lahenduse.
 
Tants hommikuni
Tantsumaraton — kahel korral isegi! Üle kahekümne aasta tagasi koolipoisina Turba kultuurimajas, õhtul kella kaheksast hommikul kella kuueni. Me jäime teiseks. Jõudu oli, aga tantsuoskusi jäi veel vajaka. Teisel korral, juba abikaasaga, Keila ööklubis võitsime ära. Saime auhinnareisi Stockholmi.
 
Hea liikumisega popiidol
Freddie Mercury.
 
Tantsulõvisid Eestist
Maailmameister Värnik. Bonnie & Clyde’is on ta
pidev külaline.
 
Trumbid tagataskus
Sportlase plussid. Vaatasin eelnevatest saadetest — sirge selg ja hea rüht.
Kuidas rahvale südamesse minna?
Kui ei tantsi ainult sammude pärast, vaid sulad partneriga tantsu sisse ja kokku.
 
Helena Liiv (24)
Senise tantsukarjääri võitude võit

Nüüd augustis Stuttgardis, kus me Veikoga tulime standardtantsudes 250 paari hulgast kolmandaks. See on üks maailma suurimaid ja tähtsamaid võistlusi. Vinge tunne, kui Eesti lipp tõusis. Pluss meie kolm Eesti meistritiitlit standardtantsudes: 2003, 2006 ja 2008.
 
Leivanumber-tants
Eks see ikka standardtantsude poolelt kipub olema: aeglane valss või tango, aeg-ajalt fokstrott.
Viini valss on liiga ühetaoline.
 
Tantsuoskusest tõusnud tulu
Sellest oskusest kujunes minu töö — olen tantsuõpetaja. Pluss muidugi koordinatsioon, hea rüht, rääkimata enesekindlusest mõnel pidulikumal peol. Pulmavalssi ei pea minema ka õppima, kuigi seda veel pole vaja olnud. Julgus minna tantsima ükskõik millisel peol. Minnes õhtul välja, tuleb see minuga ju kaasa.
 
Lähedaseks tantsupõrandal
Veikoga. Kümme aastat tagasi, mina olin 15 ja tema 20. Nagu ikka, meie kummagi varasemad tantsuparterid langesid ära: minu partner lõpetas gümnaasiumi ja Veiko oma tuli Tallinnasse ära. Proovisime Veikoga aasta ja töötas. Toonases tantsuklubis Stiil, hiljem asutati Tango, mille treeneriteks me nüüd mõlemad oleme. Olemegi suhteliselt omal käel treeninud, Tallinnas on meiega töötanud Peep ja Ave Vardja, aga Tartus teeme kahekesi ise trenni.

Esimene mulje Veikost ja nüüd
Sihikindlus, töötahe. Ta on hästi ratsionaalse mõtlemisega ja stabiilne, nii et tema peale võib loota. Aga pärast kaht hooaega tantsutähti on ta pressiga suhtlemises osavamaks läinud. Avatumaks ja enesekindlamaks. Aga võib-olla on see tulnud lihtsalt vanuse ja elukogemusega.
 
Armunud tantsupartnerisse
Meie Veikoga oleme olnud koos küll, aga praegu me eraelus paarina koos ei ole. Tants võib kokku ja lahku viia — tantsupaarina oleme endiselt koos. Võib öelda, et aastatega pole enam nii palju teravaid nurki, saame järjest paremini hakkama. Kahe otsaga asi — kelle puhul on seotusest kasu ja kelle puhul ei ole. Peaasi, et inimesed on õnnelikud ja toimetavad oma südame järgi, siis on ka tulemus tantsuplatsil kõige parem. Jah, meis oli seda põhjamaist mõistust, siiamaani me oleme suutnud hoida — oma tantsu. Meeskonnana me töötame Veikoga hästi. Minu süda on praegu hõivatud. Veiko kohta… peab ta enda käest küsima.
 
Vägevaim tantsupidu
Viimati suvel Itaalias, olles külas sõbrannal, kes õpib seal Treviso lähistel pangandust. Diskoteek otse rannal, kus oli vägev muusika ja meil oma väike mõnus eesti-itaalia seltskond. Soe, meri sealsamas ja väiksed lõkked rannal.
 
Vaimustava liikumisega popiidol
Madonna. Ta on suutnud ennast nii pikka aega tõestada. Ja meestest võib-olla Justin Timberlake.
 
Tantsulõvisid Eestist
Noisy Nation aastast 1990.
 
Lemmik-tantsutäht
Aivar Riisalu. Kindlasti oli saatest kasu nii Mikk Saarel kui ka Koit Toomel. Ja Gerlil ja Luisal. Võiks eeldada, et nad kasutavad seda suurepärast koolitust ära ka oma artistielus, aga pärast seda pole ma neid laval eriliste tantsunumbritega näinud. Nii et meeldis, et Riisalu nautis... ja Dag Hartelius. Muidu olin ma muidugi Veiko poolt.

Esmamulje saatepartnerist
Argo. Olen väga rahul, et mulle sattus tema. Päriselt ka. Tal on head kehalised eeldused ja ka mõtlemine paigas. Ühesõnaga õppimisvõime poolest ja ka inimesena on temaga meeldiv koostööd teha. Ma kirjutasin lepingule alla enne, kui teadsin, kes see inimene on. Ja ainus, mida ma mõtlesin — et oleks kena inimene, kellega on meeldiv koostööd teha. Ja nii ongi.
 
Kuidas rahvale südamesse minna?
Võtame sihiks võimalikult hästi tantsida ja oleme need, kes me oleme. Nii palju, kui ma enne olen saateid näinud, loeb sõbralik suhtumine. Näis, kas see meil ka kaamerate ees välja tuleb. Enamiku trenne oleme teinud Veikoga neljakesi. Ma ei tunneta, et peaksin kindlasti Veikole ära tegema.
 
Henrik Normann (37)
Mis paneb mehe tantsima ?
Ikka trumm! On ju. Trumm paneb mehe tantsima. Mulle tehti see ettepanek tegelikult juba esimesel aastal. Siis mulle kahjuks osalemisluba ei antud. Kuna ma olin tihedalt seotud konkureeriva telekanaliga. Siis tantsis minu asemel Tarand, kusjuures samuti Kaisa Ojaga. Kuna nüüd ka ajaliselt sobis, mõtlesin, et oleks ju vahva sellist tantsu õppida.

Lemmik-tantsutähed
Oli selle vahva suursaadiku nimi Dag või? Tema poolt ma nagu isegi helistasin ja andsin hääle ka.
Muidu ma pole aldis hääletama. Eurovisioonil ma hääletasin ja tantsusaates ka. Dagi poolt sellepärast, et kui asi läheb liiga professionaalseks kätte — need kuulsad eesti lauljatarid, kes tantsivad hästi, eks ole, ja seal kõrval ei ole kedagi lihtsamat —, siis lähebki võistlustantsuks ja saate idee kaob ära. Kui karud on pandud nii hästi tantsima, et ei saagi enam aru, et ta karu on. Kerget karu kõrvalmekki võiks ikka olla, see teebki selle saate lustakamaks ja põnevamaks. Liiga filigraanne on igav.
 
Esimesed armumised-tantsulood
Mamm-mamm-Maria-ma… See Ricci E Poveri hästi hitt lugu. Ja Cutugnol oli neid liibumislugusid, eks ole.Väljamaa muusika oligi siis suuresti Itaalia ju: Cutugno ja Adriano Celentano. No ja Peter Gabrieli plaati liikus ka.
Aga esimesed tantsud käisid ikka rivis — poisid ühes ja tüdrukud teises. Kui klassijuhataja läks ära, siis Toto Cutugno ja kes meil seal lindi peal rahulikumad lood olid — tantsiti natuke paaris ka. Natuke väikest elevust ja kihevust. Põhikooli ajal käisin Nõmme Pioneeridepalees isegi rahvatantsu õppimas. Koolis nägin ja mulle hirmsasti meeldis, kuidas nad seal keerutasid. Ütlesin siis kodus, et mina tahan ka minna rahvatantsu. Kohapeal siis ilmnes, et nii väga vahva polegi… Nõmme keskkoolis käisid mingi tädi ja onu meile ka peotantsu tegemas. Näitasid, et see on valss ja see on rumba. Aasta lõpuks tuli mingi ball Glehni lossis ja siis tüdrukud ise orgunnisid — mis balli me teeme, kui poisid ei oska isegi valssi tantsida!

Tants hommikuni
Viimati mu enda pulm, kuu aega tagasi.

Pulmavalss
Tõtt-öelda oligi see mul nüüd esimene kord. Sest kui ma esimest korda nii-öelda registreerisin, siis meil klassikalist pulmapidu, kus valssi tantsitakse, ei olnud. Nii et nüüd oli mu esimene pulmavalss. Oleme ausad, nii oli.

Enim kontimööda tants
Esialgu oleme pikemalt lihvinud ühte — cha-cha’t. Nüüd alles hakkame ka teisi vaatama, sest Kaisa oli meil siin pikalt Eestist ära. Eks need sammud vähe kiired ole. Kui, nagu-öeldakse, tasa-targu harjutad, siis jõuad ikka mõelda ka, mis järgmine vigur on, eks ole. Aga niimoodi täiskiirusega on cha-cha tehniliselt tihe tants, pole niisama.

Üle aegade hea liikumisega popiidol
Ikka Jackson tuleb kohe meelde. Need tänapäeva
popiidolid, kes liiguvad igasugu tantsutruppidega — siis tihtipeale on higihaisu palju, noh.

Tantsulõvisid Eestist
Ansip. Tema on küll väga vapper tantsumees, mis hakkas kohe silma, kui meil oli Tartus erakonnaball, kus Ansip ikka väga vapralt ja pikalt… Ja ta tantsib terve ruumi täis, ei tammu ühe koha peal! Mina tegin seal Ansipit, aga ma olen ka ise lihtliige, jah.

Trumbid tagataskus
Olen eesmärgiks seadnud, et ma tantsin õpitu võimalikult hästi ja korrektselt ära. Tõtt öeldes on see saade mulle number üks asi praegu.

Kuidas rahva südamesse tantsida?
Tantsi ja ole õnnelik oma jõu kohaselt! Me pole teinud sellist hambad ristis meeletut eduprojekti, kus loetakse sekundeid ja meetreid, ega strateegiat, kuidas teistele pika puuga ära panna. Proovid algavad küll täpselt ja neid on palju. Aga me pole seda vastikuks teinud. Lähen sinna kohale vabatahtlikult. Kui kohutavalt põdeda edu pärast ja siis mingite nippidega ja nõksudega... Mul ei ole sellist asja vaja, ütlen ausalt. Ega siis rahva armastusega on selline asi, et seda ei õnnestu kuidagi osta, see kas on või ei ole.
Mina arvan, et rahvas armastab ennekõike ikka neid, kellest on näha, et nad tahavad rõõmuga teha. Kardan lihtsalt, et kui hirmsasti rõhutada, et ma võita tahan, siis kas see pälvib armastust…

Kaisa Oja (24)
Henrikut iseloomustav tants
Guickstep või jive — lõbusamad tantsud, nagu ta isegi paneb ka teised enda ümber särama.

Henrik eemalt ja nüüd lähemalt
Ei ole see pilt erinev kusjuures. Tundus hästi positiivne ja ongi. Temaga on väga lihtne suhelda ja trenni teha.

Mis ajendas kolmandale ringile?
Meeldib. Tore väljakutse. Saab palju nalja ja põnev on. Saatest on võita nii staaridel kui ka tantsuõpetajatel.

Kaheksas ja neljas koht taskus,nüüd sihikul...
Ei tahaks oletusi teha ja hiljem oma sõnu süüa. Praeguse graafiku järgi peaks hästi minema, sest see on kõvasti tihedam, võrreldes mu kahe eelmise aastaga. Siis juhtus tõesti, et oli vaja kahe tunniga mingisugune asi kokku klopsida. Nädala sees on mul töö ja treeningute kõrvalt võimalik käia Tallinna, aga Normann on valmis käima ka Tartusse. Nädalalõppudel käin mina Tallinna.

Tänavu teisiti
Rohkem trenni. Esimesel aastal kukkusin Tarandiga kohe välja, teisel oli Värnikuga treeninguaega nii vähe, et ma pole saanudki ennast veel sada protsenti tõestada.
Minu päris tantsupartneri Martin Parmasega oleme läbi viinud seltskonnatantsu kursuseid ka täiskasvanutele. Selles mõttes pole «Tantsud tähtedega» uus kogemus. Aga eks mingil määral on saade mind õpetanud ehk rohkem keelt hammaste taga hoidma. Lastega saab vahel karmim oldud, nende trennis on rohkem sporti. See saade on ju rohkem meelelahutus. Tantsutähti ei saa vaadata päris treeneripilguga. Nii et kurjad sõnad jäävad selles saates ära.
No ja meedia pole ehk enam nii igal sammul kannul. Esimesel aasta, kui see tähelepanu tuli maru kiiresti ja suurel hulgal, oli küll tunne, et visati tundmatus kohas vette. Eks me kõik harjusime ja nüüd on juba lihtsam — kahe aastaga on kõik ära kirjutatud.
 
Ühistest tantsulahingutest kasvanud sõprus
Indrekuga suhtleme edasi. Kui ma Tallinnasse satun, siis ikka helistan ja kohtume. Tal on ka hästi tore pere, vahvad lapsed — mõned korrad oleme ühiseid asju ette võtnud.
Värnikuga pole me pärast saadet suhelnud, korra vist jõulude ajal helistasime…
 
Õpetaja õpib ka õpilastelt
Värnikult seda, et isegi ebakindlusega on võimalik minna niimoodi põrandale, et keegi ei saagi eriti aru, et pole päris selge ja kindel. Tihtipeale said sammud ju alles viimasel õhtul seatud. See oli küll natuke hirmutav kogemus, aga õppisin, kuidas rasketest olukordadest naeratava näoga välja tulla. Suudan nüüd ise ka rohkem, kui põrandal midagi sassi läheb. Eks me, tantsijad, õpime seda terve elu. Tantsusaates eriti ekstreemselt: iga nädalavahetus uus kogemus, uued kavad ja mure, kas riided saavad valmis….
Lõbus on mul olnud kõigi kolmega. Sarnaselt on nad kõik suht kiired õppijad. Väga palju vaeva sammude meeldejätmisega nad nägema ei pea.
 
Enim üllatanud tantsutäht
Erki Nool. Ma ei uskunud, et nad suudavad teda sinna saatesse ära rääkida. Ja kui ta otsustas — tuli tegi head show’d ja sai vapustavalt hästi hakkama.
 
Arne Niit (43)
Mis paneb mehe tantsima?
Mind ei peagi panema. Arvan, et see võiks olla juba kasvatusega kaasa antud. Iga inimene võiks seda õppida juba nooruses. Pean tunnistama, et tantsukursustel pole ma käinud.

Lemmik-tantsutähed
Ma ei ole neid saateid vaadanud. Ütlen ausalt: vaatan väga vähe televiisorit. Eelmisel aastal esimest ja võib-olla eelviimast saadet: kes seal osavõtjad olidki…? Selles mõttes ebahuvitav inimene, et ma üldse pole televiisorivaataja ega pressi lugeja. Olga Kosminad ma muidugi märkasin, aga väga põgusalt.

Esimesed kummardusega tantsud
Ma seda niimoodi ei mäleta, aga usun, et päris kindlasti oli see lasteaias. Kindlasti olid seal oma tantsud. Nii et naisterahva tantsima palumine on juba lapsepõlvest.
Esimesed armumised-tantsulood
Ma ei tea, kas armumine ja tantsud niimoodi kokku käivad. Arvan, et nooruses sai pigem niimoodi, et me polnud mingisugused paaristantsijad. Sel ajal võttis juba disko maad ega olnudki moodne koos tantsida. Lugusid ma ei mäleta, ma elan pigem homses kui eilses. Mis seal võis tollal mängida, ma isegi ei kujuta ette. Mingi Itaalia disko võib-olla.
Mul on vähe lemmikmeloodiaid. Olen pigem hea klassika ja uue avangardse austaja, keskpärase jätan kuulamata. Ei vaeva sellega oma pead, diskod tulevad ja lähevad. Keskkooli ajal meeldisid eesti muusikast kindlasti Ruja ja Rock Hotel. Ülikooli ajast... See oli selline mööduv nähtus, et ma ei mäletagi midagi. Ei, mitte ERKIs. Ütleme nii, et mina olen ühe hariduse saanud Sankt Peterburgi tekstiilidisaini ülikoolis.
 
Tants hommikuni
Oi, mina arvan seda, et kui mina juba kord tantsima lähen, siis ma tantsin alati hommikuni. Eks see rohkem üliõpilasaastatesse ikka langeb. Nüüd…? Tuleb mõnikord ette, kui on hea seltskond.
 
Lemmiktants
Pean jälle igava vastuse andma: lemmikut pole. Meeldivad kõik. Mida rohkem ma nüüd õpin, saan aru, et igal tantsul on oma võlu ja iseloom. Selleks peab tantsuajalugu teadma, ma ei alaväärtusta ühtegi tantsu ega tõsta ka liialt esile. Ma üldse armastan liikumist ja sporti.
 
Pulmavalss
Pulmavalsiga saaks kindlasti hakkama. Mingisugust lihtsat valsikest ei tohi aga segi ajada võistlustantsuga. Praegu me tegeleme ainult võistlustantsuga.
 
Hea liikumisega popiidol
Madonna ja mitte keegi teine.
 
Tantsulõvisid Eestist
Ei ole sellist täheldanud.
 
Trumbid tagataskus
Tants polegi ainult sammud, vaid kõik, mis sinna juurde käib — kehahoid, miimika, muusika, mis sul kõik seljas on... kostüümid. See eeldab sõnumit teistele, sest tants on ikkagi kaunis kunst! Suur tervik. Ja mingi teema peab olema.
 
Teema

See on meil iga tantsuga erinev. Esimesena tantsime aeglast valssi. Seda te näete 12. oktoobril, saladusloori me enne ei kergita.

Kuidas rahvale südamesse minna?
Ma arvan, et tegelikult pead seal juba olema, enne kui sa sinna lähed. Kindlasti peab rahvas sind armastama, ja kui ta ei tunne veel sind, peab end tutvustama seal saates. Ega teistmoodi ei saa: rahvaga tuleb suhelda!
Kindlasti on see väga põnev ja vaadatav saade. Inimesed ootavad midagi ilusat, sest nii vähe on meil televiisoris veel glamuuri ja silmailu. Mina kutsun ka kõiki teisi seda inimestele rohkem pakkuma. Positiivseid emotsioone ja paremat tuju. Kindlasti see ka harib inimesi, parandab või tõstab meie kultuuri. Avardab silmaringi, et kultuur võib ka tantsudes olla. Nagu ka mood võib olla kultuur, mitte ainult äri. See unustatakse meil tihtipeale ära. Aga Prantsusmaal on mood kultuur ja nad on seal väga uhked selle üle. Nii et harime natuke ennast. Meie õpime ära võistlustantsud, et neid võimalikult hästi esitada, ja nii televaatajatele kui ka žüriile on see ka kasvatuslik. Esmalt harime ennast ja üritame teisigi paremaks muuta!

Astroloogiline sobivus
Ausalt öeldes mina ei valda neid andmeid, millal Olga on sündinud. Mina olen Draakoni aasta Ambur. Väga tugev märk. Nagu tundub, et Olgagi. Me klapime temaga suurepäraselt, kuna mõlemad oleme loomingulised inimesed. Ja Olga on ka eriti terane ja terve fantaasiaga inimene. Tal on väga hea kodune kasvatus, ta on väga heast perest, kus kõik asjad on paigas olnud — vanematevahelised suhted ja arusaamised elust, mis on ilus ja mis on kole. Sellepärast me leidsime kohe ühise keele.

Integratsioonipaar
Ja tema eesti keele oskus on ka hea. Olga ütles kohe, et tema ei taha rääkida minuga vene keeles. Ja ta on ju ukrainlane!

 
Olga Kosmina (30)
Arnele iseloomulik tants
Oi, teate, tema nii erinev inimene, et… Tema kogu aeg nii erineb, et kõik tantsud saab sobima. Eriti tundeline rumba, ma arvan…

Arne eemalt ja lähemalt
Mul oli juba eemalt sama mulje, mis praegu. Tema on ekspressiivne, nagu üks moekunstnik peab olema. Emotsionaalne. Ma olin juba valmis, et tema on selline väga positiivne. Sellepärast mul ei olnud mingi sjurprais.

Pärast kuld- ja hõbemedalit kolmandale ringile...
(Naerab.) Sellepärast, et mulle väga meeldib ise tantsida! Pärast teist hooaega oli mul selline tunne: vsjoo, rohkem ma ei osale! Aga see oli ühe nädala. Mina mõtlesin, et võtab väga palju aega, aga see aeg on nii lühike ja nii ilus, et ma ei kujuta ette, kuidas tuleb sügis ja ma vaatan kodust see saade. Mul tuleb siis nii suur stress. Rohkem stress, kui ma osalen.
Kas nüüd tuleb küsimus: kas ma ei karda? Ei, ma ei karda. Ma ei mõtle üldse tulemuse peale veel. Sest mul on nii huvitav inimene kõrval. Ma tahan teha oma töö, et meil on show ja ilusad kostüümid, et Arne oleks õnnelik, et tema tantsib — see on minu töö. Ja ma ise olen õnnelik!

Sedakorda kaks disainerit paadis
Kõik küsivad absoluutselt seda küsimust, et kas sel aastal disainib Arne kostüümid minu eest. Ei, me teeme koos. Ma olen selline inimene, et ma tean sada protsenti, mida ma tahan. Tema näeb mingi värv, aga mina pean tundma seda. Ma ei pane ühtegi värvi, kui ma ei tunne seda. Me mõlemad oleme nii ekspressiivsed ja disainime mõlemad. Mina oma ja tema oma osa. Ja muidugi siis konsulteerime teineteist. Näiteks Arne soovitas mulle, kuidas teha paremini seelikuosa. See on nii tore! Kindlasti me oleme leidnud juba ka ühise värvi. Aga mina ei ütle seda üllatust! Kui ausalt, siis enam-vähem kõik kostüümid me juba teame.

Õpetaja õpib ka õpilastelt
Oi, Mikk (Saar) oli esimene inimene, kes ei rääkinud minuga ühtegi sõna vene keeles. Praegu, ma tean, tema juba räägib, sellepärast et Tanja… Aga siis aitas Mikk mind väga palju eesti keelega. Ma ei tea, kuidas tuleb välja, aga — kõik saavad aru, mis mina öelda tahan. Ja Mikk proovis õpetada mind rohkem rahulik olla. Sellepärast et mina kohe olen väga emotsionaalne ja tema tegi siis natukene tšš-tšš: kõik on korras, kõik on korras, ei ole vaja iga asja peale — ole nagu sa oled, aga proovi ka lihtsalt nautida… Ma ei tea, kas mul see välja tuleb, sellepärast ma kohe olen selline inimene, kes võtab kõik väga südamesse. Üks asi oli võit, aga kõige tähtsam asi, et me Mikuga inimestele meeldisime — ma olen nii õnnelik.
Ja Peep (Vain) oli ka nii tore. Tema õpetas minule, kuidas paremini ja kiiremini planeerida kõik asjad.

Ühistest tantsulahingutest sõprus igaveseks
Oi, kindlasti see on sõprus. Peebul pole nii palju aega, me suhtleme läbi telefoni. Paar korda kohtusime Mikuga ka. Mikk oli minu sünnipäeval väga hea kingitus, laulis minule oma laulud. Peep oli ka väga kiiresti viisteist minutit.

Enim üllatanud tantsutäht
(Muheleb.) Oi, absoluutselt kõik olid nii tublid, et ma ei taha öelda ühtegi paha sõna. Aga kõige rohkem meeldis mulle Gerli Padar. Tema on nii särav inimene. Ma kuni lõpuni mõtlesin, et nemad võidavad.

Astroloogiline sobivus
Sellest me polegi veel rääkinud, kes Arne horoskoobi järgi on. Mina olen Kalad. Ma arvan, et me väga sobime üksteistega. Mõnikord me mõlemad samal minutil samasugused asjad. Meil energeetikad väga hästi sobivad üksteisele. Ei ole seda, et tunneme üksteisega väsinud. Oi, kui me hakkame rääkima — seal saab olla terve päev!