Hollywoodi edukaima afroameeriklanna Halle Berry elus puhuvad uued tuuled – tema uueks kodumaaks võib peagi saada Prantsusmaa!

Halle Berry (45) on üks Hollywoodi edukamaid staare – ja ainus afroameeriklanna, kes on peaosa eest Oscari võitnud. Kaks korda abielus olnud filmitäht kasvatab nelja-aastast tütart Nahlat. Kuigi alles mõni aeg tagasi ta kuulutas, et ei abiellu enam kunagi, on praegune partner, Prantsuse näitleja Olivier Martinez suutnud talle kihlasõrmuse sõrme libistada.

Kas emadus on sind muutnud?

See on muutnud mind täiesti metsikult! Ma pole tütre sünnist saadik eriti tööd teinud. Mul on nüüd teine prioriteet ja see on tema. Kuid ma tahan, et ta mõistaks, et töötamine on elus tähtis, et elus peab tegema midagi, mida sa armastad. Niisiis jätkan ma töötamist.

Möödunud aastal olid sa Euroopas filmi «Cloud Atlas» võtetel. Mis plaanid sul selleks aastaks on?

Suvel algavad mul filmi «The Hive» võtted. Need on Los Angeleses, ma ei pea jälle ära sõitma.

Kas vastab tõele, et sa kavatsed Prantsusmaale kolida?

Ma loodan. Leian, et seal on normaalset pereelu palju kergem elada. Meil oleks rohkem privaatsust ja seadus kaitseks mu tütart paparatsode eest. Olen väga mures, et USAs pole seadusi, mis kaitseksid lapsi. On inimesi, kel pole midagi selle vastu, kui nende lapsi näidatakse ajakirjades, mina aga tahan, et minu soovidega arvestataks.

{poolik}

Sa teed koostööd Saksa jalatsifirmaga Deichmann, et luua kingakollektsioon 5th Avenue by Halle Berry. Kuidas sa kingade disainimise juurde jõudsid?

Nad tegid mulle ettepaneku paari aasta eest ja see tundus huvitav, sest ma armastan moodi ja eriti kingi. See on nii rahuldustpakkuv, kui sul on visioon ja sa näed selle materialiseerumist.

Räägi oma armastusest kingade vastu.

Ma olen sõltlane. Mul on tuhandeid paare kingi ja mul on iga kingapaariga suhe. Ärge vaadake mind nagu hullu!

Suhe kingadega?

Selline suhe on kindlasti paljudel naistel. Kingad on nagu hea soeng – nad peegeldavad su enesetunnet. Seda, kas tunned end seksikana, sportlikuna, argipäevasena… Kingad ütlevad inimese kohta palju. Mul on nende jaoks eraldi tuba, kus ma hoian neid karpides, ja igal karbil on kingadest pilt, et ma nad ikka üles leiaksin. Olen hull oma kingade järele.

Su tütar kindlasti rõõmustab kunagi nende üle.

Kingadega on nii, et nad tulevad alati tagasi moodi. Mul on ühed kingad 70ndatest, mille mu ema mulle andis ja mida ma mõne aasta eest kandsin. Nii et jah, küllap mu tütar veel rõõmustab nende üle.

Sul oli hiljaaegu jalg kipsis. Kuidas su jalg end nüüd tunneb?

Mitte just hästi. Ma murdsin jalaluu filmi «Cloud Atlas» teisel võttepäeval ja pidin edasi töötama. Ma kõndisin katkise jalaga ja luu ei saanud korralikult kinni kasvada. Pidin paranemisega uuesti otsast alustama.

Sa oled diabeetik ja osaled kampaaniates, et tõsta diabeediteadlikkust.

Ma tahan inimesi harida ja tõsta nende teadlikkust diabeedist ja eriti laste diabeedist. Diabeet on mingis mõttes mu elu paremaks teinud. Ma haigestusin 19aastaselt ja pidin end harima ja ma olen tänu sellele pidanud elama tervislikumalt. Olen kogu elu sellepärast trenni teinud. Ma tahan, et inimesed teaksid, et seda pole vaja karta ja sellepärast pole vaja tunda end haigena. Aktsepteerige seda, õppige seda tundma, ja teie elu muutub paremaks ja tervislikumaks.