Mihkel Raua raamatu «Musta pori näkku» baasil valminud lavatöö ei jää sel aastal ainsaks omataoliseks – Hardi Volmer (55) kavatseb omakorda teatrilavale tuua muusikali, kus üheks keskseks tegelaskujuks on maestro Uno Loop (82)! Kuna Loop sõdib juba sügisest saadik bronhiidilaadse haigusega, mis keeldub üle minemast, kavatseb Volmer kaasata ta muusikalisse etendusse, tööpealkirjaga «Uno bossa» moodsa tehnika abil.

«Mul on plaan meelitada Uno rohelisele taustale, kus filmitakse ka «Pehmeid ja karvaseid», et lasta tal etenduse tarbeks rääkida mõningatest asjadest – sest etenduses hakkab Uno suhtlema oma noore prototüübiga ehk alter egoga, keda hakkab kehastama üks noor näitlev laulja,» kirjeldab Volmer.  Teised rollisooritused peaksid sündima enam-vähem kõik Rakvere teatritrupi baasil, kus on suisa enda meesansambel ja orkester, aga ka seltskond suurepäraselt laulvaid naishingi!
«Mul oleks oma väike ülesanne selles loos, laulda üks lugu ja rääkida maha omajagu juttu, aga ma ei ole saanud sellega seni hakkama, mul on praegugi köha ja hääl ära,» tõdeb Uno. «Külmetasin augustis, septembris põdesin, oktoobris läksin arstile ja siiani ravitakse, mitte midagi ei aita. Et kusagil midagi korralikult teha, selleks on vaja, et tervis oleks korras. Aga praegu ei ole. Veedan aega sellega, et korrastan oma asju kodukohas ja olen haige lihtsalt.»
Uno ootabki ka pikisilmi kevadet, lootes, et soojemate ilmade tulek leevendab jõudsalt ka haigust. Tervist vanameistrile!