Oksjonil tegi kõrgeima pakkumise anonüümseks jääda soovinud austaja. Kõnealune tool on üks neljast, mis pärineb Rowlingu Edinburghi korterist. 1930-ndate stiilis tammepuidust tool seisis Rowlingu töölaua taga, kui ta kirjutas parasjagu moodsa aja tähtsamaid raamatuid.

Tool on ka varem oksjonil müüdud, algul müüs seda Rowling isiklikult heategevuslikul eesmärgil 2002. aastal ning toona osteti see 21 000 dollariga ning müüdi hiljem ostukeskkonnas e-bay 29 000 dollari eest. Tooli viimatine omanik, kes nüüd müüs mööblitüki 394 000 dollari eest, lubas Rowlingu heategevuskampaaniale annetada 10% müügitulust. Mees sõnas, et talle meeldiks, kui uus omanik paneks tooli näitusele nii, et raamatut austavad lapsed seda näha saaksid.

Rowling maalis toolile enne selle müümist järgmised sõnad: "Ma ei pruugi tunduda ilus, ent ära hinda mind mu välimuse järgi." Kirjanik maalis ka oma autogrammi tooli seljatoele ja lisas sõnad, et kirjutas just sellel toolil istudes Harry Potteri kaks esimest raamatut.

Tooliga käib kaasas ka raamitud kiri Rowlingult: "Armas tooli uus omanik. Mulle anti 1995. aastal neli erinevast komplektist pärit tooli ja see oli neist kõige mugavam, mistõttu asetasin ta enda töölaua taha. See tool toetas mind, kui kirjutasin raamatud "Harry Potter ja Tarkade Kivi" ning "Harry Potter ja Saladuste kamber". Mind kurvastab, et pean toolist loobuma, aga mu selg tänab mind."