Prokuratuur süüdistab 55-aastast Aivarit korduvas kehalises väärkohtlemises ning mõrvakatses, kirjutab ERR uudisteportaal.

Tartu maakohtu Viljandi kohtumaja määras teisipäevasel eelistungil kriminaalasja kohtuliku arutamise alguse 10. detsembrile.

Lõuna ringkonnaprokuratuuri süüdistuse järgi üritas Aivar tänavu 7. juuli öösel kahel korral süüdata Viljandimaal Mulgi vallas asuvat Hedvig Hansoni elumaja.

Süüdistuse järgi sõitis alkoholijoobes Aivar kella 2 paiku murutraktoriga Tuhalaane külas asuva elumaja hoovi ning valas valjuhäälsete ähvarduste saatel Hansoni maja trepile ja ühele seinale bensiini ning süütas maja põlema.

Mõrvakatse eest näeb karistusseadustik ette kaheksa kuni 20-aastase või eluaegse vangistuse.

Juuli alguses süütas Hansoni alkohoolikust naaber tema maja, samal ajal oli naine koos lastega kodus.

"Kuulsin enne uinumist kolme püssilasku ja soovisin oma poegadele head und. Teadsin sel hetkel, et meie alkohoolikust naabrimees mässab püssiga. Vaid kaks tundi hiljem ärkasin selle peale, et minu auto signalisatsioon läks käima... Lisaks oli mul aken lahti. Tänu sellele sain aru, et midagi on juhtunud," rääkis muusik Hedvig Hanson vahetult pärast traagilist ööd Kroonikale

"Hirm on suur. Ma ei taha seal praegu olla. Psühholoogliselt ei saa seal olla. Maja näeb nii trööstitu välja," tõdes naine toona.

Praegu on maja endiselt müügis, kuna Hanson ei soovi enam seal elada.