“Õudne oli vaadata, kuidas just pärast sündi antibiootikume veeni saanud beebi saab seda kõike uuesti ja kuidas see antibiootikum mingisugust mõju ei avaldanud,” kirjutab ta, lisades, et on väga õnnelik, et pisaraterohked ja depressiivsed jaanipühad on möödas ning lapse tervis lõpuks korras.

Helen kirjeldab, kuidas ta pidi õdede ja pidevalt vahetuvate valvearstide kõrval päris tohtrit ootama lausa neli päeva — kõike seda koos ränga lööbe ja kõhuprobleemide käes vaevleva beebiga. Üha uusi ravimeid määravatelt meedikutelt ei saanud ta aga ainsatki arusaadavat vastust ei lapse seisundi, ravi ega haiguse põhjuste kohta, piirati hoopis tema söögisedelit ja keelati piimatooted.

“Ma ei joogi piima, aga kõik toidud on siin ju piimaga tehtud,” arutles Helen haiglamenüü üle, saades arstilt mittemidagiütlevaks vastuseks, et paraku pole haiglas tõesti sellega arvestatud ja käskis lapse isal talle hoopis hamburgerit tuua.

Helen selgitas Kroonikale, et haiglas olles suhtusid arstid ja õed temasse väga hästi. "Kohe kindlasti ei tundnud ma haiglas, et mind koheldi halvasti. Ainus arusaamatu asi oli minu jaoks antibiootikumide profülaktikaks manustamine beebile, seda arutasingi arstiga. Ning lõpuks saadi õige raviskeem paika, mida ma ka kodus jätkasin," jätkas ta.