Näitleja Hendrik Toompere (50) jagas märtsi alguses Facebookis oma pettumust kärbete üle, millega tõmmati filmis „Päevad, mis ajasid segadusse“ tema rolli vähemaks.
„Tegin ühe filmitöö,“ kirjutas Toompere oma Facebooki kontol. „Õudne kauplemine käis, et kas üldse makstakse raha või mitte, ja siis nad suure vaevaga leidsid midagi. Ma siis planeerisin kogu oma elu ümber, et neil oleks hästi.“
Toompere andis enda sõnul endast parima, jättis ära ning lükkas edasi mitu olulist asja – ikka sellepärast, et kino tehakse! „Lõpptulemusena näen, et kolmveerand mu panusest on kärpesse läind. Ma täna tõesti mõtlen, kas ikka on mõtet ühiskonna hüvanguks pingutada, kui see lihtsalt külma kõhuga prügikasti visatakse – üldiseks hüvanguks, nagu väidetakse.“
Filmist jäi välja üks Hendrik Toompere ja tema poja Hendrik Toompere juuniori stseen – isa ja poja vestlus. „Montaaži käigus hakkas kõik arenema, film võttis oma nägu. Terviku huvides tuli valikuid teha,“ põhjendab filmi produtsent Maie Rosmann-Lill kärbet. Produtsendi sõnul said neil juba sama päeva õhtuks, mil vana Toompere Facebookis arvamust avaldas, asjad sõbralikult selgeks räägitud. „Meil oli personaalne kirjavahetus sel teemal. Usun, et tema postitus tuli hetkeemotsiooni ajel. Saime mõtted selgitatud. Tal on hea meel oma poja üle, kes seal suurepärase pearolli teeb, ja hea meel filmi üle,“ räägib Maie.
„Päevad, mis ajasid segadusse“, mille tegevus toimub 90ndate teises pooles, jõuab kinodesse 8. aprillil. Loodetavasti näeme Toomperede dialoogi hiljem DVD`l filmi lisana!

Telli Kroonika digiajakiri SIIT või paberväljaanne SIIT!