Kas maamunal leidub üldse poissi, kelle meelest EMMA WATSON ei ole armas? Harry Potteri fännidele on ta Hermione, ja uues filmis Harry Potter and the Prisoner of Azkaban («Harry Potter ja Azkabani vang») on tal palju põhjalikum roll kui kahes esimeses jaos.

Varem on Emma korduvalt truudust vandunud Brad Pittile (ja mõnikord ja Justin Timberlake’ile), nüüd aga unistab noor kaunitar poisist, kes «ajaks teda naerma». 14aastasel filmitähel on kindlasti juba ka kavalere jalaga segada. Mis sest, et ta käib internaatkoolis, kus õpivad ainult tüdrukud.

Teismelise põnev maailm

«Nädalavahetustel käin ma pidudel — heategevusballidel, sünnipäevadel — ja seal on nii poisse kui ka tüdrukuid,» sõnab Emma.

Emmast on sirgumas naine. Tema põhiaja võtab küll kool oma ajaloo-, hoki-, tennise- ja tantsutundidega, kuid üha suuremat tähtsust omandab tema elus näiteks poodides käimine. Riided lähevad Emmale järjest rohkem korda, mis sest, et moekunstnikud ei loobi veel tema jalge ette tasuta rõivaid. Veel mitte, kuid varsti võib kõik muutuda.

Tegelikult ei püüa Emma olla vanem kui ta on. «Õnneks me (Watson, Daniel Radcliffe, Rupert Grint) kasvame ja areneme koos oma tegelaskujudega,» nendib ta.

«Azkabani vangi» režissöör Alfonso Cuaron näitab, et tüdrukust naiseks sirgumine võib olla sama põnev ja erutav kui maagia. Watson leiab, et režissöör aitas tal Hermionet palju sügavamalt tundma õppida. «Sest ta tegi selle filmi palju isiklikumaks,» ütleb tüdruk. «Ta andis meile palju vabadust, usaldas meid, innustas meid eksperimenteerima. See on juba palju tõsielulisem film.»

Girl power

Hermione raevust saab filmis tõeline girl power. See müstiline jõud pulbitseb Watsonis endaski. «Ma olen teismeline — ma tunnen ängi, minus möllavad hormoonid, mõnikord ma vihastan,» tunnistab ta.

Watsoni arvates on «Azkabani vang» vähem õudne kui kaks varasemat filmi. «Väikesed lapsed ei peaks seda enam nii väga kartma. Selles on vähem jubedaid stseene, mis sunnivad kiljatama: appi, ämblik, kui vastik!»

Ihkab võistelda

Watson kardab, et ameeriklased peavad teda tema kõrgklassi aktsendi pärast kohutavaks snoobiks. «Ma ei ole mingi snoob,» väidab ta. Aga võistelda ja võita meeldib talle sellegipoolest. «Te peaksite nägema mind lauatennist mängimas,» räägib ta. «Ma armastan võistelda. Olen selle pärinud oma vanematelt.»

Watsoni vanaemad on lahutatud advokaadid. Watson elab rohkem ema ja tolle uue elukaaslase juures.

Pealetükkivate poiste pärast Watsoni vanemad muretsema ei pea — praegu piisab talle sõpradest ja kolleegidest Danielist ja Rupertist. «Nad ajavad mind naerma,» ütleb ta. «Nad on nii naljakad, eriti kui nad on koos. Nad ajavad mind naerust täiesti kõveraks.»