Seitsmes Hiiu Folk toob 14.-17. juulini Hiiumaale hulga häid esinejaid Indigolastest ja Liisi Koiksonist Seto koori ja Kihnu poistebändini.

Kirsina tordil annavad Kassari kiigeplatsil ühe oma haruharvadest kontsertidest vennad Urbid.

Suve keskpaika on Eesti muusikasuves juba kuus korda kuulutatud hubasel Hiiumaal Kassari kasteheinasel kiigeplatsil. Seitsmes kord ei jää tulemata. Vastupidi - tema tulek on päris ukse ees: pärimusmuusikafestival Hiiu Folk kutsub sõpru üle kodu- ja välismaa taas kokku juba kolme nädala pärast.

"Tänavune festival on Eesti taasiseseisvumise juubeliaasta puhul pühendatud kodumaisele muusikale," ütleb festivali peakorraldaja Astrid Nõlvak. "See tähendab, et esinejate nimekiri on otsast lõpuni vaid eestimaine. Ja selline, et iga nimi reas on omaette pärl."

Nii saab reedel, 15. juulil, autorilaulude päeval sisustada Kassari kiigeplatsil aega kella 17-23-ni, kuulates järjepanu Orelipoissi, Indigolapsi, Bonzot ning Tarmo ja Toomas Urbi.

Laupäeval, 16. juulil, astuvad samas üles Olavi Kõrre ja mandoliiniorkester, Seto leelokoor Helmine Mikitamäelt, Märt Avandi ja Paabel, Liisi Koikson ja Elletuse ning päeva lõpetavad Kihnu Poisid.

Mõistagi ei puudu ka tänavu festivali programmist traditsioonilised temaatilised töötoad, loodusmatk Tiit Leito juhtimisel, jalutusretk Helgi Põlloga ega pühapäevane kogu saart hõlmav kirikukontsertide päev.

Hiiu Folki on hinnatud omalaadse rahuliku õhkkonna pärast, milles mängivad kahtlemata oma osa nii saar, meri, kadakad ja muusika kui ka tänapäeva festivalidel ebatavaline otsus mitte müüa ja tarbida alkoholi. Selle väärtustamist kinnitavad tiitlid "Hiiumaa kultuuripärl  2009" ning Eesti Karskusliidu "Aasta tegija 2009".