Mees arvas, et oleks vahva filmida inimeste reaktsioone, kui ta nende juurde jookseb ja ütleb, et nad peavad kiirelt evakueerima, kuna ümbruskonnas on liikvel massimõrvar, kel on relv. Seda kõike tegi mees tugevas joobes olles.

Politseile ütles mees hiljem, et see oli kõik üks nali ja "sotsiaalne eksperiment". Ta tahtis meelega tekitada rahutust ja seejärel filmida inimeste reaktsioone ja emotsioone sellist hirmutavat uudist kuuldes.

Juutuber sõnas hiljem politseiorganitele, et tegu oli tema kooliprojektiga. Ilmselgelt ei tundunud see nali aga kellegile teisele humoorikana, ning Disneylandi kuurort evakueeriti ja seejärel ka suleti, kuna leiti, et mehel võib olla tõsi taga.

Politsei tabas mehe ajal, kui ta end politseiüksuste saabumisel põõsastesse peita üritas. Tema seljakotist avastati läbiotsimise käigus alkoholipudeleid.

Burch sai karistuseks kolm päeva vangistust ning iseenesestmõistetavana ei tohi tema, ega ka tema perekonnaliikmed oma jalga enam kunagi elus Walt Disney Worldi tõsta.