Veel kolm aastat tagasi toimus ostlemine peamiselt jaevõrgupoodides ja netikaubamajades kulutati Black Friday ajal tagasihoidlikud 1,35 miljardit dollarit. Järgneval aastal kasvas veebis tehtud ostude käive 11,5 protsenti ning 2015. aasta tõi juba tõelise internetikaubanduse võidukäigu.

Mullu kalkuleeriti Black Friday müügituluks 70,5 miljardit dollarit, millest 3 miljardit kulutati veebis. Prognooside järgi oodatakse tänavu netis suisa 25 protsendilist müügitõusu.

Eestlastele on Black Friday ostubuum internetis alles võõras, sest kohalik e-kaubandus on Aroni sõnul alles lapsekingades, millele annavad õnneks siiski hoogu juurde suurte jaekaubanduskettide Selver, Maxima ja Coop e-poed, kujundades igapäevast online’st ostlemise harjumust.

„Kuna usaldus kohalike netipoodide vastu on madalapoolne ja kaubavalik ning soodustused kesised, siis pigem tasub pilk pöörata välismaa netikaubamajade poole,“ soovitas ta ja pakkus eestlastele mõeldes välja kolm meile teada-tuntud internetikaubamaja, mille superpakkumistel võiks homme silma peal hoida:

1.Amazon alustas eripakkumistega varakult, kuid on parimad palad lubanud välja panna täna. Tuhandete pakkumiste seas leidub näiteks Garmini Vivoactive aktiivsusmonitor 140 dollariga, Kindle’i e-lugeri saab soetada vaid 50 dollariga. Amazoni diile näeb siit, arvestada tuleks aga lisanduvate maksude ja saatmiskuluga.

2.eBay pakub 11-tollist tagastatud, kuid tootjagarantiiga Macbook Airi 400 dollariga. Lisaks droone, fotokraami, telereid ja kõike muud mahlapressist tolmuimejateni. Tutvu eBay Black Friday sooduspakkumistega siin.

3.Hiinlaste AliExpress hõlmab tõelist eksootiliste asjade riiulit kaupadest, mida musta reede raames osta. Tuntud Hiina tehnoloogiabrändi Xiaomi kõrval on põnevaks avastamiseks valikus tehnikavidinad firmadelt Lemfo, T-Best, Byintek, Floveme, Colmi, Senbono ja Lemado. Vaata AliExpressi pakkumisi ja telli ostud mugavalt Omniva pakiautomaati siit.