„Kui sellise grillipeo ära teed, oled ikka väga tehtud naine!“ Nii tõdeb Krista Lensin, kui tema tütar Simonega, Merle Palmiste, Piret Järvis ja Helen Randmäe on andnud roogadele tuld tippkokk Rudolf Visnapuu õpetusi mööda. Käib töö ja vile koos!

Roosas limusiinis tööhakatuseks vahuvein lahti korgitud, vuravad naised Kroonika kodu-eri grillpikniku toimumispaika. Suurärimees Alexander Kofkin on andnud daamide käsutusse oma Rohuneemes asuva Villa Mary, kust meri kiviga visata. Pikniku peastaabiks saab häärberi taga, otse kaldajoonel asuv Jaapani Teppanyaki grilli maja –kõige eksootilisem osa peremehe piiri taga viibimise aegu ka välja üüritavast Villa Mary kompleksist.
Eesti ainsa roosa limusiini uksed väljumiseks valla, laenab Krista 6aastane tütar Simone grilliürituse vürtsitamiseks autost mängupuudli, mille endale kaenla surub.
Peaasi, et sibulat ei pea hakkima
Merekallast ehtiva grillimaja terrassil sasib tuul naiste juukse taeva poole, nagu Jüri Arraku maalidel. Palava naeratusega võtab vastu suvise grillikooli pealik, restorani Dominic peakokk Rudolf Visnapuu, kel ühena kahest eestlasest kokanduse kõige kõrgem kvalifikatsioon. Teine mees, kes on meistrikoka eksami sooritanud, on presidendikantselei peakokk Indrek Kivisalu.
„Panen teid kõiki tööle,“ hoiatab Rudolf. „Peaasi, et sibulat ei pea hakkima,“ kostab Merle. Muuks on ta end ette valmistanud. Kodus pani targu üll mugavad tööinimese riided… “Juhuks kui grillpikniku elusobjekt end kohe kätte ei anna,” ütleb ta. Tagaajamist pole aga oodata – liha on marinaadis juba tunde laagerdunud.

Edasi loe suvisest kodu-erist…