Suur osa helilooja Gennadi Podelski eluloost on mähkunud saladuseloori. Mäletatakse, et ta oli Georg Otsa klaverisaatja ja kontsertmeister. Teda peetakse meheks, kes kirjutas tuntud avamängu Raimond Valgre "Saaremaa valsile". Podelski oli Eesti esimese popansambli Laine looja ja tema viis Moskvasse ka Jaak Joala, käies ööbikuga läbi nii kultuuriministeeriumi kabinetid kui ka plaadifirma Melodija,“ ütleb raamatu autor Paavo Kangur.

Podelski looming on Eesti kerge muusika ammendamatuks, kuigi veidi unustatud varasalveks. Kriitikud on esile tõstnud tema laule "On kallis mulle kodupaik", "Nõmmetee" ja "Metsaneid". On maitseasi, kas meeldivad rohkem need lood või hoopis Vello Orumetsa esitatud „Nüüd anna käed“, Kalmer Tennosaare tuntuks lauldud "Vana klaver", "Ärge uskuge aprilli" Uno Loobi repertuaarist või Heli Läätselt kõlanud "Hea" ja "Piibeleht".

Kui Raimond Valgre sai kuulsaks 20 aastat pärast surma ja Arne Oit tõusis unustuse hõlmast 30 aastat pärast lahkumist, siis nüüd on kord Podelski käes, kelle sünnist möödub peagi 90 aastat. Raamat toetub helilooja poja Peeter Podelsky, Eesti Teatri- ja Muusikamuuseumi ja Rahvusarhiivi seni avaldamata materjalidele ja helilooja kaasaegsete mälestustele.