«Me armastame ainult tüdrukuid!» lükkavad Düsseldorfis Eurovisiooni lauluvõistlusel tuule tiibadesse saanud bändi Jedward iirlastest kaksikvennad John ja Edward Grimes ümber kuuldused, nagu meeldiksid neile poisid.

Edward (20) ja John (20) meenutavad oma oktoobris aset leidnud Eestis-käiku: «Juba lennujaamas kiskus olukord hulluks! See oli nii lahe!»

Jaanuari lõpus esinetakse taas Tallinnas. Edward ütleb, et ta ei jõua ära oodata, millal nad siia jõuavad, sest eelmisest korrast on neil tõeliselt vägevad mälestused – austajannade ohjeldamiseks läks vaja lausa politsei abi! Aga just selline möll kuulsatele kaksikutele meeldibki.

Noored piigad on teil peos! Kuidas te seda teete?
Meid armastatakse, sest me teeme tüdrukud õnnelikuks, ajame nad naerma. Meie videod on naljakad, lavashow on lõbus. Toome inimestele energiat. Meid ei huvita, kui palju inimesi saalis on, sest me anname igal juhul endast alati maksimumi. Naudime seda, mida teeme, ja usume, et see jõuab ka kuulajateni. Meil on hullud soengud ja hullud kostüümid. Oleme positiivsed ja just seda vaja ongi.

Jedward sai Inglismaal tuntuks teleshows’t X Factor. Milline oli teie elu enne seda?
Meid noriti koolis väga palju, sest olime teistest erinevad. Kandsime veidraid riideid ja soenguid ning see ei meeldinud teistele. Tahtsime kohutavalt, et see jama ükskord läbi saaks ja koolist pääseksime. Ma tean, et me ei meeldi ka täna paljudele inimestele, kuid siiski leidub neid, kellele läheme korda. Järelikult on meie tegemistel mõtet.

{poolik}

Mis pilguga te kiusajaid täna vaatate?
Me ei võtnud neid hinge. Olime Johniga teineteise jaoks olemas ja oleme ka täna. Neid, kes on teistsugused, ei tohiks narrida, sest me kõik oleme erinevad. Tahakski noortele öelda, kes täna koolis kannatavad, et ühel hetkel saab see läbi! Ärge võtke teiste halbu ütlemisi südamesse. Nemad ei mäleta, milliseid sõnu nad loopinud on, ja neid ei tohiks mäletada ka teie.

On teil erinevusi?
Mina, Edward, olen kümme minutit vanem. Johnil on madalam hääl. Tal on vasaku kulmu kohal arm, minul on huule juures. John mängib paremini jalgpalli ja jookseb kiiremini. Ma olen parem matemaatikas.

Olete te sarnasust vahel ka ära kasutanud?

Kooli ajast ei meenu, kuid lennujaamas oleme mõnel korral üksteise passe kasutanud, siis kui see teisel koju on ununenud.

Kui te Eestis käisite, siis ei lasknud fännid teil kuigi rahulikult ringi liikuda. Kui palju vabadust teil kodumaal on?
Elu on hull! Tüdrukud on välja uurinud, kus me elame, ja käivad meid kodu juures vaatamas, meiega juttu ajamas. Samas, see meeldib meile ja me saame olukorraga kenasti hakkama. Turvamehi me ei vaja. Paljude teiste tuntud inimeste jaoks võib selline asi tüütu olla, kuid meile Johniga see tõesti meeldib ja me naudime seda. Me ei taha eraelu ja meil õnneks polegi seda.

On räägitud, et teile meeldivad hoopis poisid…

Selle kohta on palju küsitud, kuid meid ei huvita enam, mida kirjutatakse ja arvatakse. Meile ei meeldi poisid! Armastame tüdrukuid.

On teie südamed hõivatud?
Ei ole, sest meil ei ole hetkel suhete jaoks aega. Õnneks on meil igas päevas piisavalt palju ilusaid tüdrukuid, kes tuju heaks teevad!

Milline on teie kodu?
Elame endiselt Dublinis ema juures, ehkki võiksime endale päris oma kodu hankida. Hetkel ei näe sellel aga mõtet, sest sõidame väga palju ringi.

Kuidas te puhkate?
Vaatame filme, surfame netis, käime jooksmas, hoiame end maailmas toimuvaga kursis. Meile meeldib kohutavalt šopata!

Teie repertuaaris on uhkelt covereid. Kui palju Jedward omaloomingut toodab?
Esimesel albumil olid coverid, kuid teisel plaadil «Victory» on me enda lood. Kava, mida Tallinnas esitame, koosneb peamiselt viimase plaadi lugudest, kuid midagi kõlab siiski ka debüütalbumilt.

Mis muusikat te kuulate?
Jumaldame 90ndate muusikat ja suurtes kogustes Justin Timberlake´i ning Britney Spearsi. Meile meeldib rockmuusika, kuid ka Backstreet Boys ja N’Sync.

Te kandideerite ka sel aastal Iirimaa eurolaulu konkursil. Miks nii kiiresti?
Sest siis me saame jälle Eestisse tulla! Tegelikult meile lihtsalt tohutult meeldib kõik Eurovisiooniga seotu. Saame külastada erinevaid maid, anda intervjuusid, teha fotosessioone ja - mis peamine – kohtuda ilusate tüdrukutega!

Mida Eesti fännid kuulda ja näha saavad?
Meiega on kaasas tantsijad ja lavale tuleb ka ilmselt suur ekraan, kus näidatakse fännide tehtud videoid. Õudselt lahe oleks, kui fännid plakateid kaasa võtaks. Me armastame neid ja tahaks neid lavalt näha ning nautida.

Jedwardi viis kohtingureeglit:
1. Ära lase tekkida piinlikul vaikusel. Naera ja ole elav!

2. Ära kaota silmsidet.
3. Jää alati viisakaks.
4. Mõtle enne, kui ütled. Niisama mulisemine pole okei.
5. Tüdrukud, ärge mängige ükskõikset! Kutt peab teadma, kas sa oled temast huvitatud või mitte.